Η σπουδαία διάκριση της Εθνικής Εφήβων, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου, αποτελεί ένα σημαντικό λόγο υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Μία περιοχή που νιώθει την ανάγκη να χαρεί ακόμη περισσότερο για δύο… δικά της παιδιά, είναι η Πάτρα. Ο Νίκος Δίπλαρος, αποτελεί γέννημα-«θρέμμα» της περιοχής και του τοπικού της μπάσκετ, θητεύοντας στον Έσπερο Πατρών, ενώ ο βοηθός του Ηλία Παπαθεοδώρου, Γιάννης Ελευθεριάδης, είναι επίσης… Αχαιός.

Για το λόγο αυτόν, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης καλεί αμφότερους στο Δημαρχιακό Μέγαρο, σε μία εκδήλωση όπου θα είναι κεντρικά πρόσωπα, καθώς θα τιμηθούν από τον ίδιο. Παρών, ασφαλώς, θα είναι και ο σύμβουλός του για θέματα αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει:

«Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα τιμήσει, σε ειδική εκδήλωση στο Δημαρχείο, τον Πατρινό διεθνή με την Εφήβων μπασκετμπολίστα Νίκο Δίπλαρο, καθώς και τον επίσης Πατρινό προπονητή μπάσκετ Γιάννη Ελευθεριάδη, για την πολύτιμη συμμετοχή τους, στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων. Στα δύο πατρινά μέλη, αλλά και σε όλη την εθνική ομάδα των Εφήβων, ο Δήμαρχος απευθύνει θερμά συγχαρητήρια για το χρυσό μετάλλιο και τη μεγάλη χαρά που έδωσαν στους Έλληνες φιλάθλους».

Από την πλευρά του, ο Τάκης Πετρόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε σαν λαός από αυτή τη μεγάλη αθλητική επιτυχία είναι το γεγονός ότι οι ταλαντούχοι νεαροί αθλητές μας, όπως τόνισαν και οι ίδιοι, τη στήριξαν και την οικοδόμησαν μέσω ενός πλαισίου συλλογικότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης, καταφέρνοντας να επικρατήσουν έναντι ισχυρών αντιπάλων. Αθλητές, προπονητές και όλοι οι συντελεστές αξίζουν θερμών συγχαρητηρίων. Ιδιαίτερα θα ήθελα να συγχαρώ τους δικούς μας, Νίκο Δίπλαρο του Έσπερου ΑΟΠΑ και Γιάννη Ελευθεριάδη».