Την πίστη που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής Εφήβων για την επικράτηση απέναντι στη Γαλλία, εξέφρασε ο Γιάννης Ελευθεριάδης. Ο εκ των βοηθών του Ηλία Παπαθεοδώρου, προέβη σε μία σύντομη ανάλυση της αυριανής (31/7) αντιπάλου των διεθνών μας, αναφερόμενος στα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η μόνη πίεση που νιώθουν οι παίκτες στο παρκέ, είναι εκείνη του να ευχαριστήσουν τον κόσμο του Βόλου που στέκεται στο πλευρό τους.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον Sport 24 Radio 103.3:

«Πρόκειται για μια κλασική γαλλική εθνική ομάδα. Βασίζεται στο physical game και στον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να μην δεχθούμε εύκολα καλάθια και να μειώσουμε τα λάθη μας στην επίθεση. Η Γαλλία έχει μεγάλα κορμιά και με επιθετική άμυνα προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο επιθετικό ροτέισιον του αντιπάλου. Αν όμως παίξουμε με λογική και τους βρούμε στο ανοιχτό γήπεδο μπορούμε να τους χτυπήσουμε».

«Η ομάδα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και αυτός είναι το μυστικό μας. Ο κόουτς προσπάθησε σε λιγότερο από μια εβδομάδα να βρει τη χημεία της ομάδας και κάποια δυσάρεστα αποτελέσματα οφείλονταν σε αυτό το λόγο. Πλέον όμως πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά οφείλονται στην κόπωση ορισμένων παικτών. Τα παιδιά θέλουν να ευχαριστούν τον κόσμο που έρχεται κάθε μέρα στο γήπεδο. Αυτή είναι η μόνη πίεση που νιώθουν. Δεν υπάρχει πίεση για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου».