Σαφής είναι η επιθυμία των παικτών της Εθνικής Εφήβων για την κατάκτηση της κορυφής, όπως την εξέφρασε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, αναφέρεται περισσότερο στην κατάκτηση του μεταλλίου, για να ευχαριστήσουν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου το ελληνικό κοινό για τη στήριξή του, ενώ μίλησε και για τον ημιτελικό με τη Λιθουανία.

«Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή έως το τέλος, ήμασταν πολύ σκληροί στην άμυνα και αξίζαμε την πρόκριση. Δεν σταματάμε εδώ, θέλουμε άλλες δύο νίκες για να πάρουμε το χρυσό. Τα στατιστικά δεν παίζουν μεγάλο ρόλο, αν δεν ήταν τα άλλα παιδιά δεν θα έκανα triple double. Δεν μετράει αυτό, μετράει η νίκη της ομάδας. Θέλαμε τη νίκη, θέλαμε το χρυσό και για αυτό δουλεύουμε τόσο καιρό. Όλος ο κόσμος περιμένει ένα μετάλλιο και θα προσπαθήσουμε να το πάρουμε».

«Η Λιθουανία είναι πολύ καλή ομάδα, θα πρέπει να παίξουμε ξανά τη δική μας άμυνα, να μην κάνουμε χαζά λάθη κι έτσι θα έχουμε μεγαλύτερη τύχη».

Από τη δική του πλευρά, ο Γιώργος Παπαγιάννης δήλωσε: «Αυτό το χρυσό το κυνηγάμε τρία χρόνια τώρα. Πάμε πάντα στα ημιτελικά και χάνουμε εκεί. Θέλουμε πάρα πολύ το χρυσό, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία μας, μια και οι Νέοι έπεσαν κατηγορία φέτος», για να συμπληρώσει ο Νίκος Δίπλαρος: «Όλα τα παιδιά βοηθάνε. Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε, μπήκα μέσα, προσπάθησα και πιστεύω πως βοήθησα αρκετά. Η ήττα από τη Λιθουανία στην πρώτη φάση μάς είχε πονέσει. Αυτή τη φορά θα μπούμε πιο δυνατά, δεν θα δώσουμε περιθώρια και θα πάμε για τη νίκη».

Δηλώσεις έκανε και ο Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Δείξαμε πραγματική ομάδα. Με την Εθνική πρέπει να δίνουμε την καρδιά μας κι αυτό κάναμε. Καταφέραμε να περιορίσουμε τη Γαλλία και πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη Λιθουανία και να έχουμε ένα μετάλλιο στο στήθος μας την Κυριακή (02/08)», ενώ ο Βασίλης Μουράτος υπογράμμισε: «Ξέραμε ότι τον πρώτο λόγο θα έχουν οι άμυνες. Τα αθλητικά προσόντα παίζουν μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά το μυαλό μπορεί να επικρατήσει, γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους εγκλωβίσουμε».

Τέλος, ο Δημήτρης Φλιώνης είπε: «Το στοίχημά μας ήταν να κρατήσουμε τους Γάλλους χαμηλά και με ένα ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο πήραμε τη διαφορά και την κρατήσαμε έως το τέλος. Θα προσπαθήσουμε απέναντι στη Λιθουανία, πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε».