Το τελικό σκορ ανταποκρίνεται στην εμφάνιση που πραγματοποίησε η Εθνική Εφήβων απέναντι στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, στάθηκε στον περιορισμό του Φουρκάν Κορκμάζ από την πλευρά των αντιπάλων μας, ενώ για τη συνέχεια τόνισε πως οι παίκτες του δεν πρέπει να παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό που τους διακατέχει τη δεδομένη στιγμή.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Σήμερα (28/07) το παιχνίδι ήταν μονόδρομος για εμάς, μετά τη νίκη της Ιταλίας επί της Λιθουανίας. Βγάλαμε το καλό μας πρόσωπο σε επίθεση κι άμυνα, ελέγξαμε απόλυτα το παιχνίδι και κερδίσαμε με μια διαφορά αντάξια της εμφάνισής μας. Πετύχαμε τους στόχους μας, περιορίσαμε πολύ με τον Σκουλίδα και τον Λούντζη τον Κορκμάζ και όλα τα παιδιά πρόσφεραν πράγματα, όπως ο Δίπλαρος που έδωσε ταχύτητα και ενθουσιασμό».

«Πιστεύουμε πως η συνέχεια θα είναι καλύτερη για εμάς, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσουμε τη Ρωσία. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος μετά την εμφάνιση που κάναμε, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε, γιατί είναι απαραίτητο να νικήσουμε. Ο κόσμος είναι εδώ από την πρώτη ημέρα κι αναγνωρίζει την προσπάθεια των παικτών από την πρώτη ημέρα», πρόσθεσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.