Ευχαριστημένος από την ανατροπή επί της Ρωσίας, μιας και αυτή έγινε κυρίως από παίκτες που έχουν συνήθως θέση ρολίστα στην Εθνική Εφήβων, φάνηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τη Γαλλία, δείχνοντας πως στις τάξεις της ομάδας πλέον υπάρχει διάχυτη η αυτοπεποίθηση, αν και μπροστά τους ορθώνεται το «εμπόδιο» μίας από τις πιο ισχυρές ομάδες της διοργάνωσης.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Ήταν ένα ματς με τη Ρωσία διαδικαστικού χαρακτήρα, με βάση το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα. Η χθεσινή (28/07) εμφάνισή μας χάλασε πολλή ενέργεια. Έπρεπε να μπούμε σε ροτέισον, γιατί τα παιδιά είναι καταπονημένα. Δεν περιμέναμε κανένα άλλο αποτέλεσμα, κάναμε τρεις νίκες, αν και ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι κάναμε τη μεγάλη μας προσπάθεια, είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Είναι θέμα ημέρας. Δεν βάζουμε ποτέ θέμα επιλογής αντιπάλου. Δείξαμε ότι όλα τα παιδιά μπορούν να αναλάβουν ευθύνες».

Για το πώς η Ελλάδα επέστρεψε από το -14: «Άλλαξαν το ρυθμό του αγώνα παιδιά όπως ο Δίπλαρος, ο Μιλεντίγεβιτς, ο Μιχαλούτσος, αυτό μας κάνει διπλά χαρούμενους. Κάνουμε την προετοιμασία μας για το επόμενο ματς. Έχουμε καταναλώσει σωματική και ψυχολογική ενέργεια. Η Γαλλία έχει εξαιρετικούς αθλητές, ψηλά κορμιά. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Οι ισορροπίες είναι ρευστές. Θα δείξουμε πρόσωπο που θα μας κάνει ξανά όλους περήφανους. Ξέρουμε ποιοι είμαστε».