Από τους Αγίους Αναργύρους και την Α’ ΕΣΚΑ βρέθηκε στον Ολυμπιακό και στο κορυφαίο επίπεδο, και πλέον αποτελεί ένα από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Εφήβων. Ο λόγος για τον Βασίλη Μουράτο, ο οποίος δίνει δύναμη στην περιφέρεια της «γαλανόλευκης», και αποτέλεσε σημαντικό γρανάζι για το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου στα πρώτα δυο παιχνίδια της Εθνικής. Ο ίδιος μιλώντας στο basketblog.gr τόνισε ότι στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να κοιτάζουν παιχνίδι με παιχνίδι ενώ αναφερόμενος στον κόσμο ανέφερε ότι αυτός δημιουργεί…ένα δημιουργικό άγχος:

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ξεκινήσαμε το τουρνουά με δυο νίκες, απέναντι σε δυο πολύ καλές ομάδες. Πλέον για την ομάδα μας τώρα αρχίζει το Παγκόσμιο, καθώς αντιμετωπίζουμε την Σερβία στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου μας όπου και κρίνεται η πρώτη θέση. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο, έχουμε παίξει αρκετές φορές αντίπαλοι εδώ και πολλά χρόνια, και η ομάδα είναι ίδια όπως και εμείς. Θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε για την καλύτερη συνέχεια».

Αναφορικά με τον αντίπαλο στα νοκ άουτ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης με την Σερβία θα είναι η Τυνησία και σε περίπτωση ήττας θα είναι η Αυστραλία ανέφερε: «Για εμάς σημασία δεν έχει ο αντίπαλος, αλλά το να παίξουμε εμείς όσο καλύτερα μπορούμε όποιος και να είναι απέναντι μας, και μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για την παρουσία και την στήριξη του κόσμου ανέφερε: «Αποτελεί σίγουρα τον έκτο παίκτη για εμάς και η παρουσία του είναι καταλυτική στα δυο πρώτα παιχνίδια. Βέβαια μας προκαλεί…δημιουργικό άγχος θα το έλεγα ώστε να μπορέσουμε να τους ικανοποιήσουμε και να τους κάνουμε χαρούμενους».

Για την δική του πρόοδο και τις εμπειρίες που απέκτησε στο υψηλότερο επίπεδο τόνισε: «Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω την απόδοση μου. Σίγουρα το ότι βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο με βοήθησε αρκετά. Βέβαια εδώ έχουμε ξεχάσει τα υπόλοιπα, κοιτάζουμε να βοηθάμε και να δίνουμε τα πάντα για την Εθνική ομάδα, αφήνοντας πίσω τις προσωπικές αποδόσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε την διάκριση».

Τέλος, για τον στόχο της Εθνικής ανέφερε: «Στόχος είναι παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν θέλουμε να κάνουμε δηλώσεις για μετάλλια, καθώς κάθε αναμέτρηση είναι ξεχωριστή, και έτσι πρέπει να την βλέπουμε».