Ο Διονύσης Σκουλίδας αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς παίκτες της Εθνικής Εφήβων, καθώς συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, την οποία συνεχώς ανέβαζε μέσα στην σεζόν με τις εμφανίσεις του με το Περιστέρι. Ο 18χρονος φόργουορντ, ο οποίος με 7,3 πόντους και 3,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, αποτελεί παίκτη-κλειδί για τον Ηλία Παπαθεοδώρου, μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι στόχος είναι η πρόκριση στην τετράδα, έκανε έκκληση στον κόσμο να βρεθεί μαζικά κοντά στην Εθνική, την οποία χαρακτήρισε οικογένεια.

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

«Αποτελεί ένα δύσκολο τουρνουά, καθώς έχουμε αντιμετωπίσει δύσκολες ομάδες, σε μια σειρά από σκληρά παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είχαν τις δυσκολίες τους, εκτός από το παιχνίδι της Τυνησίας που ήταν ευκολότερο. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι, και εγώ και οι συμπαίκτες μου από την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως τώρα, και από τον κόσμο που μας στήριξε. Πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για το παιχνίδι με την Ισπανία και να υπάρχει άγχος: «Σίγουρα υπάρχει άγχος γιατί μας δίνει πρόκριση για την τετράδα, αλλά θεωρώ θα τα καταφέρουμε και θα δώσουμε όλο μας το είναι. Η βοήθεια του κόσμου είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς και ταυτόχρονα μειονέκτημα για τους Ισπανούς, γιατί πιστεύω ότι δεν έχουν παίξει μπροστά σε τόσο κόσμο. Η Ισπανία είναι μια ομάδα που αν βρει ρυθμό γίνεται πολύ επικίνδυνη. Σίγουρα την φοβόμαστε αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και στην ομάδα μας. Αν παίξουμε όπως με την Σερβία, βγάλουμε ενέργεια στο παρκέ, χρησιμοποίησουμε τα χέρια μας, παίξουμε δυνατή άμυνα από την αρχή, θα έχουμε το πάνω χέρι και ως γηπεδούχοι

Για τον στόχο της ομάδας και για το κλίμα στην ομάδα: «Είμαστε μια οικογένεια, είμαστε δεμένοι, αλλά ο στόχος μας επικεντρώνεται στην Ισπανία, και μετά θα μπορούμε να μιλάμε για το βάθρο».

Για τον κόσμο: «Τον παρακαλούμε πάρα πολύ να έρθει στο γήπεδο, γιατί μας ανεβάζει και μας βοηθάει παρά πάρα πολύ, και τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του και την βοήθεια του».