Μεγάλη απογοήτευση επικρατούσε στα πρόσωπα όλων των παιδιών μετά το πέρας της αναμέτρησης με την Τουρκία, με τους διεθνής να μην μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε το μετάλλιο. Ο αρχηγός της Εθνικής Εφήβων, Δημήτρης Σταμάτης, βρήκε στο σθένος και μίλησε στο basketblog.gr μετά το τέλος της αναμέτρησης τονίζοντας ότι η «γαλανόλευκη» άξιζε κάτι περισσότερο.

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

Η περιπέτεια της Εθνικής δεν σταματάει εδώ για τον 19χρονο γκαρντ, καθώς άμεσα αναχωρεί για το Λινιάνο της Ιταλίας, όπου μαζί με τους ωμά Κώττα, Σωτήρη Μπιλλή, και Γιώργο Τσαλμπούρη θα συμμετάσχει στην αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20.

«Η αλήθεια είναι ότι τα δώσαμε όλα στο παιχνίδι με τις Η.Π.Α, μείναμε πολύ σε αυτή την ήττα. Προσπαθήσαμε πολύ σήμερα αλλά δεν μας έβγαινε τίποτα, συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν τα καταφέραμε, και τερματίσαμε τέταρτοι, που ναι μεν είναι μια επιτυχία, αλλά θέλαμε το κάτι παραπάνω».

Για το αν η τέταρτη θέση καθιστά επιτυχία: «Όντως ξεκινήσαμε για να μπούμε στην τετράδα, και αυτό συντελεί μια επιτυχία, αλλά όπως είπε θεωρώ ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από αυτή τη θέση. Δεν τα καταφέραμε…και αυτό μας αφήνει μια πικρή γεύση».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι από την παρουσία του κόσμου, μας βοήθησε πραγματικά, και ίσως χωρίς αυτόν να μην τα είχαμε καταφέρει. Εύχομαι ο κόσμος να έρχεται να μας στηρίζει σε όλα τα τουρνουά, και να γίνεται μαζικά όπως έγινε εδώ στην Κρήτη. Πιστεύω ότι και στον Βόλο που θα γίνει το Πανευρωπαϊκό, ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα, γιατί τα παιδιά το χρειάζονται».