Την απόλυτη ικανοποίησή του για την οργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 του Ηρακλείου, θέλησε να εκφράσει ο Πάτρικ Μπάουμαν. Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, βρέθηκε στην πόλη της Κρήτης για το εν λόγω γεγονός, δηλώνοντας πως η τελική κατάταξη αντικατοποτρίζει την εικόνα που παρουσίασαν άπασες οι εθνικές ομάδες, ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους που η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχωρά σε νέο καλεντάρι.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από όλη την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Η Ελλάδα είναι μία θαυμάσια χώρα, η Κρήτη υπέροχη. Ολα πήγαν πολύ καλά, από πλευράς προγραμματισμού κι οργάνωσης, ο κόσμος ήταν κοντά.

Νομίζω δίκαια είναι όλα τα αποτελέσματα, η κατάταξη, βάσει το πώς εξελίχθηκαν τα ματς, μεταξύ των ομάδων. Επενδύουμε, εστιάζουμε στις μικρές ηλικίες, από εκεί ξεκινούν όλα.

Ποιος ξέρει τι θα γινόταν, αν η Ελλάδα κέρδιζε τις ΗΠΑ κι έπαιζε τελικό. Στο μπάσκετ τίποτα δεν είναι δεδομένο».

«Ερχεται νέο καλεντάρι, θα υπάρχουν ματς μέσα στη σεζόν, τα προσεχή χρόνια και θέλουμε να δούμε ακόμη περισσότερες χώρες σε υψηλό επίπεδο και δυνατές αναμετρήσεις. Να βελτιώνουμε συνεχώς το μπάσκετ. Το μπάσκετ δεν σταματά. Εχουμε απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις ομάδες, όπως και στις ελληνικές. Συζητάμε και με τους ανθρώπους της Ευρωλίγκας και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις».