Ο Μάρκο Αράποβιτς αποτελεί ένα από τα ονόματα που αναμένεται να αφήσουν εποχή στην Ευρώπη στα επόμενα χρόνια, καθώς στα 18 του χρόνια είναι ο αρχηγός της Εθνικής Κροατίας U19, με παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, όπου συμμετείχε την σεζόν που μας πέρασε με την Τσεντεβίτα, έχοντας μάλιστα και συμμετοχή σε 10 παιχνίδια με 10 λεπτά ανά μέσο όρο και 2,9 πόντους. Ο Αράποβιτς με 19 πόντους ήταν ο καταλύτης της μεγάλης νίκης της Κροατίας με αντίπαλο τον Καναδά, βάζοντας τους Βαλκάνιους στο κυνήγι των μεταλλίων.

Η παρουσία του ως τώρα στο τουρνούα μόνο αμελητέα δεν είναι, καθώς έχει 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, και μιλώντας στο basketblog.gr μίλησε για αθλητική ρεβάνς από την Τουρκία, η οποία τους έκοψε τον δρόμο για τον τελικό του περσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος:

«Ο βασικός μας στόχος ήταν να περάσουμε στην τετράδα και το καταφέραμε. Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, καθώς κάτι τους χρωστάμε γιατί μας κέρδισαν πέρυσι στον ημιτελικό στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 στο Ικόνιο, με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στον τελικό. Θέλουμε την δική μας «αθλητική» ρεβάνς. Οι μεγάλες ήττες σου δίνουν το κίνητρο για να πετύχεις μεγάλες νίκες, και είμαστε ενθουσιασμένοι».

Για το παιχνίδι με τον Καναδά: « Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι με τον Καναδά. Ο Καναδάς είναι μια πολύ καλή ομάδα, με αθλητικά παιδιά, και πολλά από αυτά τα γνωρίζω. Δώσαμε ότι είχαμε, κάτι που πρέπει να κάνουμε πάντα, και αυτό έφτανε για τη νίκη, αλλά σίγουρα θα πρέπει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε. Τώρα αυτό το παιχνίδι πέρασε, κοιτάμε το επόμενο, πρέπει να το προετοιμάσουμε, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν σπουδαίους παίκτες, με παραστάσεις από την Ευρωλίγκα».

Για την δική του απόδοση: «Η αλήθεια είναι ότι πέτυχα σημαντικούς πόντους, αλλά έχασα και αρκετά σουτ. Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, αυτός είναι ο στόχος μου, και είμαι πολύ χαρούμενος που με τα δυο συνεχόμενα καρφώματα κατάφερα να βοηθήσω την πατρίδα μου να φτάσει στη νίκη»