Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας ανοίγει η Τουρκία, η οποία υποδέχεται στα «Δυο Αοράκια» την Κίνα, θέλοντας να φτάσει στο 3/3 και να πάρει την πρώτη θέση στον 2ο όμιλο, μετά τις νίκες της επί Αργεντινής και Ισπανίας.

Η Τουρκία, έχοντας την τύχη να διαθέτει σπουδαίους προπονητές στον εγχώριο πρωτάθλημα, δείχνει να διάγει την χρυσή γενιά της, καθώς κατά τεκμήριο, έχοντας παίκτες με παραστάσεις από την Ευρωλίγκα, παίζει θελκτικό μπάσκετ και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων. 

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

Προπονητής της Τουρκίας, είναι ο Ομερ Ουγκουράτα, ένας «εργάτης» του αθλήματος, ο οποίος δείχνει να μεγαλώνει και να ωριμάζει μαζί με αυτά τα παιδιά, ενώ τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του Οκτάι Μαχμούντι στην Νταρουσάφακα. Ο Ουγκουράτα μίλησε στο basketblog.gr τονίζοντας ότι μοναδικός στόχος της Εθνικής του ομάδας είναι η επιτυχία και το μετάλλιο.

Αναφορικά για το πως μπορεί να κάνει ομάδα παίκτες που προέρχονται από ομάδες που πρωταγωνιστούν σε Τουρκία και Ευρωλίγκα ανέφερε: «Κάποιες φορές, είναι όντως δύσκολο να μπορέσεις να συντονίσεις παίκτες που παίζουν σε μεγάλα κλαμπ, και θέλουν να είναι πρωταγωνιστές, αλλά εμείς το έχουμε καταφέρει και είμαστε πάνω από όλα ομάδα. Πρέπει να μάθουν πως να παίζουν μαζί, πως να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον, πως να είναι ομάδα και οικογένεια».

Για το αν είναι στόχος το μετάλλιο και για την συνέχειας μας είπε: «Εμείς βλέπουμε τα παιχνίδια μέρα με την ημέρα, έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για τον όμιλο και εκεί στρέφουμε την προσοχή μας. Στόχος μας είναι η επιτυχία, καθώς όντως αυτή είναι μια εξαιρετική γενιά παικτών για την πατρίδα μας, και στοχεύουμε πολύ ψηλά. Είδατε ότι και με την Ισπανία το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο».