Ο Σον Μίλερ έχει την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του ένα εξαιρετικό πλέι μέικερ, αλλά και εκτελεστή, στον οποίο κατά κόρον στηρίζει το παιχνίδι της η ομάδα των Η.Π.Α. Ο λόγος για τον 18χρονο γκαρντ, Τζάλεν Μπράνσον, ο οποίος «καθάρισε» στα δύσκολα, όταν η Ιταλία προσπάθησε να επανέρθει στο παιχνίδι.

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

Η νέα σεζόν θα βρει τον Μπράνσον στο κολέγιο της Βιλανόβα, καθώς ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Stevenson High School, ενώ σε 5 παιχνίδια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κρήτης έχει 10,8 πόντους και 5,6 ασίστ κατά μέσο όρο. Ο ίδιος μίλησε στο basketblog.gr αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ιταλία, εξέφρασε τον σεβασμό της για την Ελλάδα, και επισήμανε πως μοναδικός στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο, τονίζοντας ότι η παρουσία του κόσμου δεν πρόκειται να τους επηρεάσει:

«Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και την σεβόμαστε, παίζει δυνατά, βγάζει ενέργεια στην άμυνα, κάτι που είδαμε και από το φιλικό που δώσαμε στο ίδιο γήπεδο, αλλά μοναδικός μας στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο. Όπως είδατε και σήμερα (3/7) βγάλαμε ενέργεια στο παρκέ απέναντι και στην Ιταλία, είμαστε ομάδα, και έχουμε έρθει εδώ με ένα στόχο. Τίποτα δεν είναι εύκολο, και τα πάντα και στην δική μας ομάδα ξεκινάνε από την άμυνα».

Είδαμε ότι ως τώρα ο κόσμος σας αποθεώνει, αύριο θα είναι εναντίον σας, αυτό μπορεί να σας επηρεάσει: «Σε καμία περίπτωση, έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια, για αυτό προετοιμαζόμαστε ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τέτοιες καταστάσεις, ενώ όποια ομάδα περάσει στον ημιτελικό (δεν είχε γίνει ακόμα ο αγώνας της Ελλάδας με την Ισπανία) για εμάς είναι το ίδιο και το αυτό»