«Λίρα εκατό» αποδεικνύεται για την Εθνική Εφήβων η προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει δέσει απόλυτα με υπόλοιπο σύνολο, και του δίνει την ενέργεια που του έλειπε, κυρίως στον επιθετικό τομέα. Στην χθεσινή (3/7) νίκη με την Ισπανία ο 19χρονος γκαρντ, είχε 11 πόντους στην 3η περίοδο, και ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που…παίρνοντας το σήμα από τον κόσμο, ώθησε την «γαλανόλευκη» να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, και να φτάσει την πανηγυρική πρόκριση της στην τετράδα.

Αποστολή Ηράκλειο: Θωμάς Κυρίτσης

Ο Ντόρσεϊ, ο οποίος με 13,8 πόντους είναι ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19, μίλησε στο basketblog.gr αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, τονίζοντας ότι του αρέσει να αγωνίζεται σε συνθήκες πίεσης, και δίνει σύνθημα νίκης και για σήμερα (4/7) στον ημιτελικό με τις Η.Π.Α:

«Αισθάνομαι απλά υπέροχα, το απολαμβάνω» ήταν η πρώτη αντίδραση μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ισπανία, για να συνεχίσει μιλώντας τόσο για το παιχνίδι, αλλά και για την ενέργεια που έβγαλε ο ίδιος δίνοντας την ώθηση που ήθελε η Εθνική για να πάρει μπροστά:

«Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, οι επιθέσεις «πονούσαν», και έτσι ήθελα να μπω στο παρκέ και να δώσω λίγο περισσότερη ενέργεια. Στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε ακόμα καλύτερη άμυνα, τρέξαμε και καταφέραμε να φτάσουμε στη νίκη» ενώ για τον ίδιο που δείχνει να μην έχει άγχος, και αν έχει συνηθίσει σε καταστάσεις πίεσης μας ανέφερε: «Μου αρέσει να παίζω σε μεγάλα γήπεδα, με πολύ κόσμο, δεν με αγχώνει και δεν νιώθηω πίεση, αντίθετα με κάνει να νιώθω ήρεμος και ασφαλής».

Για τις ΗΠΑ και για τον μεγάλη σημερινό ημιτελικό μας ανέφερε: «Είναι μια σπουδαία ομάδα, θα είναι ένα πολύ δύσκολο και συναρπαστικό παιχνίδι, και θα προετοιμαστούμε και οι δυο ομάδες για τη νίκη», ενώ αν θα πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο για να τους κερδίσουμε μας ανέφερε: « Είναι μαι μάχη, απέναντι σε μια ομάδα. Δεν είναι τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερο από μια ομάδα και εμείς θα είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά για να τους αντιμετωπίσουμε. Έτσι και αλλιώς τους ξέρουμε και μας ξέρουν, έχοντας δώσει φιλικό παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα».

Όσο για τον κόσμο ήταν αφοπλιστικός: «Ο κόσμος είναι υπέροχος, το κοινό φωνάζει τόσο δυνατά, μας συμπαρίσταται ιδανικά, χρειαζόμαστε την ατμόσφαιρα, την ενέργεια που μας δίνουν» ενώ για το αν πίστευε ότι θα συναντούσε κάτι τέτοιο πριν έρθει στην Κρήτη μας είπε: «Με τίποτα. Είναι ένα ευχάριστο σοκ για μένα όλο αυτό που ζω και όλη η αγάπη που εισπράττει η ομάδα αλλά και εγώ. Τους αγαπώ πολύ!»