Πρεμιέρα σήμερα (14/7) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών Β΄ Κατηγορίας που θα φιλοξενηθεί στην πανέμορφη πόλη της Χαλκίδας. Για τις επόμενες 10 μέρες οι λάτρεις του μπάσκετ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα αστέρια του μέλλοντος, να «μάχονται» για την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία.

Το basketblog.gr  σας παρουσιάζει όσα θα πρέπει να ξέρετε για την διοργάνωση που θα μας κρατήσει συντροφιά για τις 2 επόμενες εβδομάδες.

Τοποθεσία

xalkida e

Ας ξεκινήσουμε από την τοποθεσία. Η Χαλκίδα είναι μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη, μόλις 80χλμ μακριά από την Αθήνα, εύκολα προσβάσιμη είτε με αυτοκίνητο είτε με το τρένο.  Χτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού του Ευρίπου, η πόλη της ιεράς κρήνης της Αρεθούσας, έχει το ένα κομμάτι της στη νήσο Εύβοια, ενώ το άλλο στην Στερεά Ελλάδα.  Η Χαλκίδα είναι γνωστή για το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα, καθώς και για την παλίρροια του Ευρίπου, φαινόμενο κατά το οποίο παρατηρείται αλλαγή κατεύθυνσης των υδάτων  του πορθμού ανά  6 ώρες.

Όσον αφορά τους αγώνες, θα φιλοξενηθούν σε 2 γήπεδα της πόλης, το «Τ. Καμπούρης» και το «Μ. Μερκούρη».

Διοργάνωση

Από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου, 21 ομάδες θα προσπαθήσουν να βρεθούν στις 3 πρώτες θέσεις, οι οποίες οδηγούν στην Α΄ Κατηγορία, με την Ελλάδα να βρίσκεται ανάμεσά τους. Οι ομάδες αυτές έχουν χωριστεί σε 4 Ομίλους των 5, εκτός από τον τρίτο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας, που έχει 6 ομάδες.

Οι όμιλοι είναι:

Α’ Όμιλος: Πορτογαλία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Αρμενία, Γεωργία

Β’ Όμιλος: Πολωνία, Ρωσία, Ισλανδία, Λευκορωσία, Εσθονία

Γ’ Όμιλος: Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Κόσοβο, Ιρλανδία, Αλβανία

Δ’ Όμιλος: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία

Από κάθε όμιλο στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες. Εκεί ξεκινούν τα χιαστί νοκ άουτ παιχνίδια, που θα πραγματοποιηθούν στις 22, 23 και 24 Ιουλίου. Συγκεκριμένα τα ζευγάρια των προημιτελικών θα είναι Α1-Β2, Δ1-Γ2, Γ1-Δ2, Β1-Α2. Να τονίσουμε ότι ακόμη και οι ομάδες που δεν θα περάσουν στην δεύτερη φάση θα συνεχίσουν σε αγώνες κατάταξης.

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Πάτυ Παναγιωτοπούλου