Η Ισλανδία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Νέων Ανδρών στον αυριανό ημιτελικό (23/7) μετά την νίκη της με 94-54 επί της Γεωργίας σε ένα ματς όπου δεν έγινε ανταγωνιστικό σε κανένα δεκάλεπτο.

Από την πρώτη περίοδο οι Ισλανδοί έδειξαν τις διαθέσεις τους στον αγώνα και πήραν προβάδισμα 24 πόντων (29-5), αφού ήταν σαρωτικοί σε κάθε σημείο του παρκέ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Γεωργιανοί προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς και το μόνο που κατάφεραν στο κλείσιμο του ημιχρόνου ήταν να μειώσουν στο -21 (45-24). Στο τρίτο δεκάλεπτο και πάλι η Ισλανδία με όπλο την άμυνα κυρίως τέλειωσε ουσιαστικά κάθε ελπίδα των Γεωργιανών και πήρε προβάδισμα που έφτασε τους 30 πόντους (65-35). Το τελευταίο μέρος του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και εκεί η διαφορά ξέφυγε πάνω από τους 40 πόντους και κάπως έτσι έληξε το ματς με 94-54.

Πρωταγωνιστές της πρόκρισης των Ισλανδών ήταν ο Στέφανσον με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Πάλσον με 15 πόντους. Από την πλευρά της απογοητευτικής και πολύ αδύναμης Γεωργίας προσπάθησε μόνο ο Ρεζασασβίλι με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Πλεον η Ισλανδία μετά την νίκη-πρόκριση της απόψε θα αντιμετωπίσει αύριο την Εθνική μας όπου σήμερα νίκησε εύκολα τη Βοσνία με 77-51.


Δείτε το λινκ με τα στατιστικά του ματς εδώ.