Ως ένα καλό τεστ εν όψει του προημιτελικού με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη αντιμετώπισαν το ματς με τη Μεγάλη Βρετανία οι παίκτες της Εθνικής Νέων Ανδρών. 
 
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τόνισε: «Σήμερα κάναμε πολύ καλή δουλειά, ήταν μια πολύ καλή συνολική προσπάθεια από όλους. Η Μεγάλη Βρετανία ήταν αήττητη και χρειαζόταν προσοχή. Αρχίσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, πολύ δυνατά στην άμυνα και στην επίθεση κάναμε σωστές επιλογές. Στο τέλος μαζεύτηκε λίγο η διαφορά, αλλά κλείσαμε το παιχνίδι σωστά. Ήταν ένα καλό τεστ για το παιχνίδι με τη Βοσνία, που θα είναι πολύ δύσκολο, για να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Ο κόσμος είναι φοβερός, θέλουμε να τον φέρνουμε στο γήπεδο και η παρουσία του μας ευχαριστεί. Θέλουμε να τους δώσουμε χαρά και να παίξουμε καλό μπάσκετ γι’ αυτούς». 
 
Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σταμάτης είπε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πιο δύσκολο από τα προηγούμενα. Θεωρώ πως παίξαμε κατά διαστήματα αρκετά καλά, γι’ αυτό και νικήσαμε σχετικά εύκολα. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο ματς της Παρασκευής που θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο. Θέλουμε να νικήσουμε για να προχωρήσουμε. Ο κόσμος είναι φανταστικός και ευχόμαστε και στα επόμενα ματς να είναι όπως είναι κάθε φορά. Τους ευχαριστούμε πολύ».