Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει αυτήν την ώρα την αντίστοιχη της Ισπανίας στην χώρα της Ιβηρικής σε φιλικό προετοιμασίας ενόψει του προσεχούς Ευρωμπάσκετ που ξεκινά σε λίγες μέρες. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι -χέρι στο πρώτο μέρος όπως και σε όλη την διάρκεια του αγώνα, επομένως όλοι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ζούσαν σε έντονο ρυθμό το παιχνίδι.

Βέβαια ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας Μάκης Γιατράς είχε λίγο περισσότερη ένταση από τους υπόλοιπους συντελεστές του αγώνα, καθώς δέχθηκε τεχνική ποινή μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης για διαμαρτυρία στους διαιτητές. Λίγο αργότερα ο τεχνικός του Προμηθέα ξανά είχε παράπονα από τις αποφάσεις των τριών αρχόντων της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από την συνέχεια του αγώνα.

Βέβαια ο 50χρονος κόουτς δεν πήρε και τόσο ψύχραιμα την αποβολή του, διότι εξακολουθούσε να κάθεται στον πάγκο της ομάδας, αν και έπρεπε να οδηγηθεί στα αποδυτήρια όπως ορίζει ο κανονισμός. Οι βοηθοί του προσπάθησαν να τον μεταπείσουν όμως αυτός ήταν ανένδοτος, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας κι οι διαιτητές να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Εν τέλει ο Γιατράς έπειτα από διαβουλεύσεις άφησε την θέση του στον πάγκο, δίνοντας τα ηνία στους βοηθούς του. Τέλος με την λήξη του πρώτου μέρους πήγε προς το μέρος των διαιτητών, με στόχο να εκφράσει την αντίθεσή του στις προηγούμενες αποφάσεις τους.