Τη δεύτερη -πέμπτη συνολικά- νίκη θέλει η Εθνική Ελλάδος που θα φιλοξενήσει απόψε στα “Δύο Αοράκια” στις 19:00 τη Λετονία για τη δεύτερη προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα αγωνιστεί χωρίς τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, όμως η αποστολή της αποτελείται από παίκτες που έχουν τις ικανότητες, αλλά και την εμπειρία, να καλύψουν τα κενά αυτά και να την οδηγήσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Το βασικό όπλο της όπως απεδείχθη τόσο το Σεπτέμβριο στο Eurobasket όσο και στις προηγούμενες αναμετρήσεις του Αυγούστου θα είναι η άμυνα, μέσα από την οποία θα βρεθεί η καλή ψυχολογία.

To καλοκαίρι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με μία ήττα και μία νίκη τις υποχρεώσεις της σε αυτό το δεύτερο γύρο της προκριματικής φάσης και βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ήττες – είχαν μεταφερθεί και τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση.

Από το υπόλοιπό σημερινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της Λιθουανίας με τη Γαλλία στις 19:30 και της Ιταλίας με την Ισπανία στις 22:00.

 

*Όσο συμπίπτουν οι αγώνες της Euroleague με τα προκριματικά της FIBA, δυστυχώς οι προσπάθειες των Εθνικών Ομάδων θα επισκιάζονται, με αποτέλεσμα οι σύλλογοι να αδυνατούν ειδικά αυτή την περίοδο να δουλέψουν – όπως και οι εθνικές ομάδες. Όλο αυτό το πρόβλημα – βάρος όμως μεταφέρεται στους αθλητές. Διότι αντί να μειώνονται οι υποχρεώσεις τους, αυξάνονται, και ο κίνδυνος τραυματισμών των παικτών αφού καταπονούνται είναι πιο έντονος.

*Η FIBA και η Euroleague, μαζί με τις ομοσπονδίες των ευρωπαϊκών χωρών, οφείλουν να κάτσουν και να συζητήσουν – και γιατί όχι εφ’ όλης της ύλης.

 

Το σημερινό πρόγραμμα των “παραθύρων”:

Ισραήλ – Σλοβενία (14:00)

Ελλάδα – Λετονία (19:00)

Εσθονία – Σουηδία (19:05)

Τσεχία – Μαυροβούνιο (19:15)

Λιθουανία – Γαλλία (19:30)

Γερμανία – Φινλανδία (20:00)

Ολλανδία – Ουκρανία (20:00)

Τουρκία – Βέλγιο (20:00)

Βοσνία – Ουγγαρία (21:00)

Μεγάλη Βρετανία – Σερβία (21:00)

Ισλανδία – Γεωργία (21:35)

Ιταλία – Ισπανία (22:00)