Ο Δημήτρης Ιτούδης μοίρασε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, ενώ έκανε λόγο για μία πολύ συγκινητική επικράτηση ειδικά έτσι όπως ήρθε. Από εκεί κι έπειτα ανέφερε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τα πάντα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ υπογράμμισε ότι η αναμέτρηση με την Λιθουανία είναι πολύ δύσκολη, καθότι το συγκρότημα του Maksvytis αποδίδει εξαιρετικό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Μια πολύ συγκινητική νίκη όπως ήρθε. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Και στην Τρίτη περίοδο αν και κερδίσαμε. Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και το τελευταίο δεκάλεπτο και το κάναμε. Την ομάδα την κράτησε ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Ππααγιάννης, ο Ζήσης, ο Πρόεδορς, ο Δήμος. Όλοι».

Όσο για τη συνέχεια είπε: « Δεν είναι εύκολο να χάνει έναν τόσο σημαντικό παίκτη μια μέρα πριν. Διαχειριστήκαμε σωστά το ματς με τις ΗΠΑ. Δε μπορούσα να το πω αυτό. Δε γίνεται κάτι τυχαία. Η Ζηλανδία έπαιξε παράταση. Δε θέλαμε να φτάσουμε να χάνουμε στους 125 πόντους. Όταν καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε στα σκριν, τότε άρχισαν να κάνουν λάθη και να μην έχουν καθαρές επιλογές.  Η επιτυχία είναι ότι βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο. Η επιτυχία είναι ότι είμαστε στους 16. Έχουμε μπροστά μας μια ημέρα για τη Λιθουανία. Μαζί με τις ΗΠΑ ήταν οι καλύτερες ομάδες. Έχουν συνέχεια στο σύνολό τους. Μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε τον τρόπο που θα παίξουμε».