Τις δηλώσεις του εν όψει του αυριανού (12/8) ματς για τους αγώνες κατάταξης του Ευρωμπάσκετ Παίδων έκανε ο προπονητής της Ελλάδας, ο Γιάννης Καλαμπόκης.

 

Αναλυτικά…

Η Εθνική Παίδων ηττήθηκε από τη Γαλλία και πλέον θα αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16. Επόμενος αντίπαλος είναι η Γερμανία, την οποία θα αντιμετωπίσει η ελληνική ομάδα αύριο (12/8, 14.00). Ο Γιάννης Καλαμπόκης αναφέρθηκε στον αγώνα με τους Γάλλους και το αρνητικό ξεκίνημα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και στη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο η αλήθεια είναι πως η εκκίνηση ήταν για εμάς ένα σοκ και δυστυχώς δημιούργησε μια συνθήκη πολύ αρνητική για εμάς με αποτέλεσμα μετά τα πρώτα έξι λεπτά, τα υπόλοιπα 34’ να έχουμε ένα «φορτίο» στην πλάτη, μιας διψήφιας διαφοράς», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Παρόλα αυτά τα παιδιά κατέβαλαν μια μεγάλη προσπάθεια, σε πιεστικές συνθήκες, απέναντι σε μια ομάδα που έχει τρομερή ένταση στο παιχνίδι της και είναι πολύ πιεστική σε όλες τις γραμμές της άμυνας, σε όλες τις θέσεις έχει ένα mismatch υπέρ της. Παρόλα αυτά η προσπάθεια ήταν για μία ακόμη φορά αξιέπαινη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανοίξουμε το παιχνίδι σωστά και αυτό το κουβαλήσαμε και τα υπόλοιπα λεπτά».

Η συνέχεια για την ελληνική ομάδα λέει «Γερμανία» σε ένα παιχνίδι για τις θέσεις 5-8. «Δεν υπάρχει χρόνος για εμάς, ούτε και διάθεση να μείνουμε περισσότερο στο παιχνίδι με τη Γαλλία. Αυτό που θέλουμε είναι να κρατήσουμε κάποια πράγματα και να διδαχθούμε από αυτά που μας πρόσφερε ο αγώνας, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως εφόδια για το επόμενο παιχνίδι μας. Έχουμε το χρόνο να ανασυνταχθούμε και πλέον θα αναμετρηθούμε με την Γερμανία, την οποία γνωρίζουμε, καθώς αναμετρηθήκαμε δύο φορές στην περίοδο προετοιμασίας, μετρώντας μια νίκη και μία ήττα. Από τότε έχουν ένα διαφορετικό πρόσωπο στο ρόστερ τους. Γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας αλλά και τις αδυναμίες μας. Θα παίξουμε αυτό που θέλουμε και μπορούμε να παίξουμε και θα προσπαθήσουμε στον επόμενο αγώνα να είμαστε από το πρώτο λεπτό συγκεντρωμένοι και συνεπείς, ώστε να μην δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο να επιβάλλει είτε σωματικά, είτε πνευματικά την κυριαρχία του. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».