Παρά το γεγονός ότι οι Λετονοί είχαν ήδη εξασφαλίσει τη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα, με συνέπεια να επικρατήσουν με μεγάλη ευκολία επί των Βρετανών (79-63). Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στο 7-1 και βάζουν πλώρη για την πρωτιά του ομίλου, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εντελώς αντίθετη κατάσταση, αφού έμειναν κολλημένοι στην μία νίκη σε οκτώ αγώνες.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε ο Rihards Lomasz με 15 πόντους και τέσσερις ασίστ, την ώρα που εξαιρετικός ήταν κι ο Laksa με 11 πόντους και επτά ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη διακρίθηκε ο άστοχος Nelson (5/17) με 16 πόντους και οκτώ ασίστ, με τους Olaseni και Wheatle να ξεπερνούν επίσης το φράγμα των 10 πόντων με 14 και 13 αντίστοιχα.

Οι Λετονοί με την ώθηση που πήραν από την άνετη νίκη επί της Ελλάδας, εκκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση και πήραν πλεονέκτημα πέντε έξι πόντων (13-7), ενώ ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο στο +5 (22-17).Στην συνέχεια το σύνολο του Βanki ήταν απροσπέλαστο αμυντικά και δεχόμενο μόλις 11 πόντους, πήγε στην ανάπαυλα με διψήφιο πλεονέκτημα (40-28), το οποίο αποτύπωνε πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Η λειτουργία των Λετονών στο πίσω μέρος του παρκέ παρέμενε σε εξαιρετικά επίπεδα, με το σύνολο του Steutel να μένει σε ακόμη μία περίοδο πολύ χαμηλά (12 πόντοι ενεργητικό). Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι πήγαν στην τελική ευθεία του αγώνα με “προίκα” 18 πόντων (58-40), που της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την νίκη. Παρόλα αυτά οι Βρετανοί δεν τα παράτησαν, και με όπλο τα τρία τρίποντα που βρήκαν μπήκαν ξανά στο πνεύμα του αγώνα, καθότι μείωσαν τους 11 πόντους (64-53). Βέβαια οι γηπεδούχοι δεν τους άφησαν να πλησιάσουν περαιτέρω και διαμορφώνοντας το 72-58, κλείδωσαν ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-28, 58-40

Δείτε τα στατιστικά εδώ