Η Εθνική μας ομάδα δίνει τα τελευταία της φιλικά στην Κωνσταντινούπολη πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ (16-24/7), αντιμετωπίζοντας σήμερα τους “οράνιε”. Η επίσημη Αγαπημένη ήταν πολύ πειστική και κέρδισε με περισσή ευκολία τους Ολλανδούς στην πρώτη πρόβα επί τουρκικού εδάφους. Κύριο χαρακτηριστικό του συνόλου του Μάκη Γιατρά ήταν η εξαιρετική επιθετική συγκομιδή, αλλά και η τρομακτική ευστοχία στα δίποντα (35/49). Ακόμη η χώρα μας κυριάρχησε και στον τομέα των ριμπάουντ (42-25), την ώρα που σούταρε με το αξιοπρεπές 34% έξω από την γραμμή των 6,75μ (8/23).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε βρει πολύ καλό ρυθμό στο μπροστά μέρος του παρκέ, ωστόσο στην άμυνα αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα, με συνέπεια να έχει ένα πλεονέκτημα της τάξης των πέντε πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (27-22). Η επίθεση της “γαλανόλευκης” ήταν εξίσου αποτελεσματική και στην συνέχεια, όμως η αμυντική της συμπεριφορά βελτιώθηκε αισθητά, με συνέπεια να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 54-39. Η τρίτη περίοδος ήταν η πιο αποδοτική της Εθνικής μας, διότι με ένα επιμέρους 29-11 εκτόξευσε την διαφορά στους 33 πόντους (83-50). Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα άφησε το πόδι στο γκάζι και σε συνδυασμό με την αναμενόμενη χαλάρωση των παικτών η Ολλανδία διασκέδασε κάπως τις εντυπώσεις και ηττήθηκε με 26 πόντους (104-78).

Κορυφαίος παίκτης τη Εθνικής ήταν ο Περικλής Κουρουπάκης, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, την στιγμή που εξαιρετικός για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Λευτέρης Μαντζούκας με 17 πόντους και 7/12 σουτ. Ακόμη διψήφιοι ήταν και οι Καλόγηρος και Τανούλης με 13 πόντους έκαστος και σχεδόν άριστα ποσοστά ευστοχίας. Για τους ηττημένους διασώθηκε ο Diouf με 14 πόντους, με τον Saizonou να ακολουθεί με άλλους 12. Επόμενη υποχρέωση της Εθνικής μας είναι απέναντι στην Γεωργία, την οποία θα συναντήσει για τρίτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Ελλάδα (Γιατράς): Νικολαϊδης 4, Κολοβέρος 4, Βησσαρίου 5 (1), Οικονόμπουλος 2, Φίλλιος 8 (2), Κουρουπάκης 19, Νετζήπογλου 6, Τσάμης 6, Καλόγηρος 13 (1), Τανούλης 13, Μαντζούκας 17 (3), Μπαζίνας 7 (1)