Οι Σέρβοι ήταν ανώτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα ωστόσο χρειάστηκαν ένα μεγάλο καλάθι στα 16΄΄, για να πάρουν μία μεγάλη νίκη που τους φέρνει αρκετά κοντά στην πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Συγκεκριμένα οι Βαλκάνιοι μετά από αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκαν στο 4-3 και την δεύτερη θέση, την ώρα που οι απογοητευμένοι κι αποκλεισμένοι Βρετανοί παρέμειναν με μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Rustic με 15 πόντους και 11 ριμπάουντ, με τον Andusic να ακολουθεί με 14 πόντους. Ακόμη διψήφιοι ήταν κι οι Kuridza και Radanov με 10 πόντους έκαστος, την ώρα που για τους ηττημένους ξεχώρισαν ο Olaseni με 20 πόντους και έξι ριμπάουντ και ο Nelson με 15 πόντους, επτά ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Σέρβους εν τέλει να καταφέρνουν να παίρνουν ένα μικρό πλεονέκτημα με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (20-21). Η “μάχη” μεταξύ των δύο ομάδων συνεχιζόταν και στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μέρους, με τους “πλαβί” να καταφέρνουν να πηγαίνουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (34-38).

Το ντέρμπι κρατούσε για τα καλά με το σύνολο του Pesic όμως να έχει έστω κι οριακά το πάνω χέρι (44-48), όμως οι φιλοξενούμενοι σταδιακά ξεμάκρυναν από τους αντιπάλους τους (48-57). Οι Σέρβοι συνέχισαν να έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι του αγώνα (61-70), ωστόσο το σύνολο του Steutel δεν τα παράτησε και μείωσε στους δύο (68-70) στα 43”, ενώ τα πάντα τελείωσαν με το καλάθι του Jaramaz στα 16΄΄.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-38, 51-57, 68-74

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ