Στο γενικότερο καλό που είναι ευεργετικό και για το κάθε μέλος της Εθνικής Παίδων αναφέρθηκε ο Ανδρέας Πατρίκης μετά τη νίκη -ακόμα μια- της Ελλάδας επί της Λετονίας στο Ευρωμπάσκετ των Σκοπίων το βράδυ της Τρίτης (16/8).

Ταυτόχρονα, ο «ψηλός» του συγκροτήματος του Βαγγέλη Ζιάγκου στάθηκε και στις ατυχίες με τους τραυματισμούς των Λιοτόπουλου και Αμπόση, οι οποίες δυναμώνουν ακόμα περισσότερο το σύνολο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Βλέπουμε το παιχνίδι, βλέπουμε τι μας δίνει, τι φάσεις βγαίνουν και πράττουμε ανάλογα για το καλό της ομάδας. Όχι μόνο εμείς, όλοι μας! Ότι είναι για το καλό της ομάδας, είναι καλό για όλους μας.

Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε δυνατά, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος ή όποιες ατυχίες κι αν έχουμε. Όπως ήταν αυτή του Λιοτόπουλου για τον οποίο παίζουμε σε κάθε παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του, ή όπως ήταν αυτή του Αμπόσι σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό του αν χρειαστεί όλοι οι υπόλοιποι όπως κάναμε και με τον Λευτέρη.

Θέλουμε να φτάσουμε ως τον τελικό. Τώρα από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Δεν σκεφτόμαστε ποιος θα είναι ο αντίπαλος, σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε το καλύτερο. Με αυτό το σκεπτικό φτάσαμε ως εδώ, με αυτό θα συνεχίσουμε κι ότι έρθει, παρά τη σημαντική απώλεια του Λευτέρη, παρά το γεγονός ότι ίσως να μην έχουμε στο αυριανό παιχνίδι τον Βενιαμίν.

Είναι μαζί μας και ο Δήμος Ντικούδης. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είναι εκεί για εμάς και νιώθει το παιχνίδι μαζί μας».