Τις δηλώσεις της τόσο για την καίρια νίκη επί της Αυστρίας πριν από μερικές ώρες όσο και για το επερχόμενο ντέρμπι με την Ρουμανία για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ η Νάγια Στολίγκα, τονίζοντας πως οι διεθνείς έπαιξαν η μία για την άλλη κόντρα στην Αυστρία

 

Αναλυτικά…

 

Η Εθνική Νεανίδων έδειξε χαρακτήρα στον δεύτερο αγώνα της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β’ κατ.) που διεξάγεται στη Σόφια, άφησε πίσω την ήττα της πρεμιέρας από το Λουξεμβούργο και κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στην Αυστρία.

Από τις παίκτριες που βοήθησαν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν και η Νάγια Στολίγκα η οποία μίλησε για την σπουδαιότητα της νίκης. «Μας ανέβασε την ψυχολογία και δείξαμε πόσο καλή χημεία έχει η ομάδα. Θεωρώ ότι η Εθνική σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της και τον πραγματικό της εαυτό. Χρειάζεται φυσικά και ανάλογη συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς».

Το σημαντικό για την νεαρή γκαρντ είναι ότι η Εθνική Νεανίδων ξεπέρασε την ήττα της πρεμιέρας και με ομαδική προσπάθεια ήρθε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν απέναντι στην Αυστρία. «Παίξαμε η μία για την άλλη, καθώς ξέραμε ότι δεν είχαμε άλλα περιθώρια για απώλειες. Θέλουμε να παλέψουμε για την άνοδο. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι ο αγώνας με την Αυστρία ήταν τελικός για μας. Τα δώσαμε όλα στο παρκέ προκειμένου να έρθει το θετικό αποτέλεσμα που τόσο πολύ θέλαμε όλοι».

Η ομαδική δουλειά, αλλά και η άμυνα αποδείχθηκαν κομβικής σημασίας για την νίκη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. «Παίζει σημαντικό ρόλο η άμυνα. Στο παιχνίδι με την Αυστρία ήταν αυτή που μας έδωσε ώθηση για να τα πάμε καλά στην επίθεση. Από την καλή άμυνα ξεκινάνε όλα».

Η Εθνική Νεανίδων έχει και συνέχεια, καθώς την Τετάρτη (20.30) υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι, αυτό απέναντι στη Ρουμανία που θα καθορίσει και τη θέση που θα καταλάβει η ομάδα στον όμιλο. «Έχουμε δύο μέρες να δουλέψουμε για τον αγώνα απέναντι στη Ρουμανία. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε ομαδικά και να ακολουθήσουμε το πλάνο των προπονητών μας».