Οι Τούρκοι πήραν από νωρίς διψήφια πλεονεκτήματα, τα οποία διατήρησαν και διεύρυναν μέχρι το τέλος του αγώνα και έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν με τεράστια ευκολία επί των Βέλγων. Με αυτόν τον τρόπο η γειτονική μας χώρα έπιασε τους σημερινούς της αντιπάλους στο 3-4 και με αυτόν τον τρόπο διατηρεί ζωντανές τις λίγες ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Για τους νικητές την διαφορά έκανε ο Bitim με 19 πόντους, έξι ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν κι ο Kabaca με 16 πόντους και τέσσερα ριμπάουντ. Στην αντίπερα όχθη ο μοναδικός παίκτης που διασώθηκε από το ναυάγιο των Βέλγων ήταν ο Bako με 17 πόντους και πέντε “σκουπίδια”.

Οι Τούρκοι έδειξαν από την αρχή το πόσο σημαντικός είναι γι’ αυτούς ο αγώνας απέναντι στο Βέλγιο, καθότι ξεκίνησε δυναμικά την αναμέτρηση και αποσπάστηκε με 10 πόντους (23-13). Στην συνέχεια το συγκρότημα του Ataman ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές και όντας εξαιρετικό σε άμυνα κι επίθεση πήρε πλεονέκτημα 16 πόντων (43-27).

Οι παίκτες του Gjergja δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν τόσο εύκολα κι όντας αποτελεσματικοί τόσο σε άμυνα όσο κι επίθεση πλησίασαν στους επτά πόντους (45-38), με συνέπεια η αναμέτρηση να αποκτήσει ξανά ενδιαφέρον. Bέβαια οι Τούρκοι απάντησαν με ένα εκκωφαντικό 15-0 και πήραν διαφορά 22 πόντων (60-38), τελειώνοντας έτσι τις ελπίδες των Βέλγων για κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Στην τελική ευθεία του αγώνα οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο στροφές, με αποτέλεσμα να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την έκταση της θυελλώδους νίκης τους.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 43-27, 60-40, 86-52

Δείτε τα στατιστικά εδώ