Το Αιγάλεω εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία “απαντά” στην εξωντοτική, όπως την χαρακτηρίζει, ποινή που επέβαλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΚΑ στην ομάδα για τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον αγώνα παίδων με την Αναγέννηση Πετραλώνων και εξέφρασε την ευχή της αυτή η απόφαση να είναι η αρχή για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι του μπάσκετ,
Αγαπητοί φίλοι του Αιγάλεω,
Από την πρώτη στιγμή, απερίφραστα καταδικάσαμε τα επεισόδια στο γήπεδο της Ριζούπολης στον αγώνα μπάσκετ Παίδων μεταξύ των σωματείων “ΑΣ Αναγέννηση Πετραλώνων” – “Αιγάλεω ΑΟ”.
Δεν κρυφτήκαμε πίσω από το δάχτυλό μας.

Αυτό που ζητήσαμε όμως, ήταν να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, ακόμα κι αν προέρχονται από το ίδιο το σωματείο μας, όχι όμως τα παιδιά που προσπάθησαν όλη τη χρονιά με τον ιδρώτα τους μέσα στο παρκέ να κερδίσουν την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

Η αυστηρή – εξοντωτική απόφαση της ΕΣΚΑ, είναι η εξής : α) μηδενισμός στον αγώνα, δηλαδή αποκλεισμός, β) αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα σεζόν, γ) τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, δ) αποπληρωμή των ζημιών και παραπομπή του φακέλου στον Αθλητικό Εισαγγελέα.
Παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε μαζί με τους νομικούς του συλλόγου, δεν κατέστη δυνατό να αντιστρέψουμε το αρνητικό εναντίον μας κλίμα.

Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σεβόμαστε απόλυτα την ετυμηγορία και ελπίζουμε (ή μάλλον απαιτούμε!) η τιμωρία ενάντια στο σύλλογο μας να είναι η απαρχή για να εξυγιανθεί ο Ελληνικός αθλητισμός και όχι ένα ακόμη πυροτέχνημα αυστηρότητας κατά δικαίων και αδίκων, που μετά από λίγο θα ξευτίσει….

Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι “Αιγάλεω”, είναι τα εκατοντάδες παιδιά που μας εμπιστεύονται καθημερινά οι γονείς τους, από τα φυτώρια της ομάδας, ως το εφηβικό.
Είναι οι καθηγητές φυσικής αγωγής προπονητές – παιδαγωγοί που ασχολούνται καθημερινά μαζί τους.
Είναι οι άνθρωποι που τρέχουν κάθε στιγμή για να φροντίσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.
Είναι οι αθλητές μας πρώην και νυν, όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, παίκτης του Παναθηναϊκού πια, που τιμά τη φανέλα με το εθνόσημο, όπως ο Ιάκωβος Μιλιεντίγιεβιτς, ένας ακόμα καλαθοσφαιριστής με ήθος που διαπρέπει με τη φανέλα του Αιγάλεω και των μικρών εθνικών ομάδων, όπως οι δεκάδες άλλοι αθλητές μας σε Παιδικό και Εφηβικό, που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και σε ομάδες εθνικών κατηγοριών.

Για όλα αυτά, εμείς και οι αθλητές, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.
Με την υπόσχεση, να καταβάλουμε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε να απομονώσουμε αυτούς που δημιουργούν προβλήματα.
Με αθλητικούς (και μόνο) χαιρετισμούς.
Το Δ.Σ».