Σε μια εξαιρετική κίνηση προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (22/7) ο ΑΟ Σπόρτινγκ, που ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του έμπειρου Δήμου Φωτίου, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική με τη φανέλα του Πανιωνίου!

Με αυτόν τον τρόπο, η αθηναϊκή ομάδα ενισχύεται ακόμα περισσότερο εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής σεζόν στην Α’ ΕΣΚΑ, όπου έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες του ελληνικού μπάσκετ.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 39χρονος guard εμφανίστηκε μόλις σε ένα ματς στη Β’ Εθνική και πρόλαβε να μετρήσει 6 πόντους και 4 ριμπάουντ.
Η κορυφαία του ατομικά χρονιά έλαβε χώρα το 2017, όταν αρίθμησε 21 πόντους με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του Α.Ο Σπόρτιγκ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Δήμου Φωτίου. Πρόκειται για έναν αθλητή που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ των Εθνικών Κατηγοριών.

Έχει αγωνιστεί στην Α1 Εθνική Κατηγορία με τα χρώματα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας έχοντας εκείνη την χρονιά και ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ με τα χρώματα του Α.Ο Σπόρτιγκ είχε αγωνιστεί και την περίοδο 2007-2008 όπου ήταν και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α2.

Έχει συνδέσει το όνομα του με πολλές ανόδους ομάδων και εξαιρετικές χρονιές ενώ ενδεικτικά έχει φορέσει τις φανέλες των Περιστέρι, Δάφνη,Νήαρ Ηστ,Παγκράτι, Ιωνικό Νικαίας , Λιβαδειά, Χαλκίδα.
Την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανιωνίου στην Β Εθνική και σίγουρα η προσθήκη ενός τέτοιου αθλητή δίνει άλλη αίγλη στην ομάδα μας αλλα και γενικότερα στο πρωτάθλημα της Α Εσκα.

Τέλος καλωσορίζοντας τον Δήμο Φωτίου στην ομάδα μας του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική σεζόν με πολλά καλάθια».