Συνεχίζεται το… τρίτο ημίχρονο στην αναμέτρηση των Νήαρ Ηστ και Αρτέμιδος Αχαρνών, αφού μερικές ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση-καταγγελία των τελευταίων σχετικά με μερικά απαράδεκτα περιστατικά που -σύμφωνα πάντα με τους ίδιους- έλαβαν χώρα, οι πρώτοι απάντησαν με μια δική τους, όπου ουσιαστικά αρνούνται κατηγορηματικά όσα ισχυρίζεται ο αντίπαλός τους στη Β’ ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια οφειλόμενη απάντηση γιατί η ΝΗΑΡ ΗΣΤ είναι ομάδα με ιστορία!

Χθες ενημερωθήκαμε για κείμενα που δημοσιεύει και διακινεί στο διαδίκτυο ο ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών, καθώς και για σχόλια που κάνουν τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου – κείμενα και σχόλια που μας δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Δεν θέλουμε να είμαστε κακοπροαίρετοι/ες και να πιστέψουμε πως όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής του ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών με σκοπό να δυναμιτίσει το κλίμα και να προετοιμάσει το έδαφος για τη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων εις βάρος της ομάδας μας στον αυριανό αγώνα, αλλά δυστυχώς τέτοιες αναρτήσεις δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια. Επιχειρείτε άραγε στο βωμό μιας νίκης να φτιάξετε κλίμα έντασης όπως κάνατε με το που πατήσατε το πόδι σας στο γήπεδο μας και δημιουργήσατε θέμα για το πού θα κάνουν ζέσταμα οι δυο ομάδες;

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή.

Η Νήαρ Ήστ, μια από τις ιστορικότερες ομάδες μπάσκετ αυτής της χώρας, έχει αποδείξει στα 95 χρόνια ιστορίας της ποια είναι και τι πρεσβεύει. Με σκληρούς αγώνες, τις αξίες και το ήθος των αθλητών και αθλητριών της, έχει καταφέρει να είναι είναι κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, γεγονός που κανένας και καμία δεν μπορεί να το αμαυρώσει ή να το αμφισβητήσει. Με οδηγό αυτές τις αξίες και τα ιδανικά που παραλάβαμε από σπουδαίους αθλητές/τριες και προπονητές που μεγάλωσαν, έπαιξαν, προπόνησαν και θριάμβευσαν στην ηρωική Καισαριανή, το σωματείο μας συνεχίζει και με μεγάλο βάρος μεταλαμπαδεύει στους νέους αθλητές και στις νέες αθλήτριες το τι σημαίνει αθλητισμός και αγάπη προς το μπάσκετ.

Δεν εθελοτυφλούμε και δεν ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όποιος/α έχει έρθει να παρακολουθήσει αγώνα της ομάδας μας τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια θα καταλάβει πως γεγονότα που αναφέρουν οι παράγοντες του ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών μάλλον είναι χάριν εντυπωσιασμού και προετοιμασίας μιας κατάστασης. Αυτό επιβεβαιώνεται πως κανένα από αυτά τα αποτρόπαια περιστατικά που αναφέρει ο ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών ότι διαδραματίστηκε στον αγώνα της Δευτέρας 11/4 στο γήπεδο μας, δεν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Και πιο συγκεκριμένα, για το τσιγάρο που έσβησε ―όπως λέτε― φίλαθλος σε χέρι αθλητή, δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος να το επιβεβαιώσει σε ολόκληρο γήπεδο. Ακόμα και όταν σας ζητήσαμε να έρθει ο αθλητής σας να μας πει κάτι, να τον δούμε, ούτε ο αθλητής σας δεν το επιβεβαίωσε.

Επειδή ο αγώνας έχει βιντεοσκοπηθεί, τους προτρέπουμε να μας δείξουν σε ποιο λεπτό του αγώνα υπήρχαν όλα αυτά.Και επειδή υπήρχαν άνθρωποι της ΕΣΚΑ στο γήπεδο, οποίος θέλει να μάθει ποιος λέει αλήθεια είναι εύκολο.

Τα μέλη του ΔΣ της Νήαρ Ήστ μόλις αντιλήφθηκαν ότι εκτοξεύθηκε ένα μπουκάλι νερό, αμέσως έτρεξαν προς την κερκίδα που ήταν μαζεμένοι οι φίλαθλοι και με την παραμονή τους εκεί καθόλη τη διάρκεια του αγώνα προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν. Προφανώς και καταδικάζουμε την εκτόξευση δύο μπουκαλιών νερού στον αγωνιστικό χώρο, προφανώς και εμείς θυμώσαμε με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια γιατί η ασφάλεια των αθλητών είναι το σημαντικότερο και για αυτό κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μην ξανασυμβεί. Δεν μπορεί όμως το σωματείο να είναι υπεύθυνο για το ότι μπορεί να ακούγονταν βρισιές από την κερκίδα σε έναν αγώνα που δυστυχώς πρωταγωνιστές δεν ήταν οι αθλητές που έπαιζαν, αλλά μια κακή διαιτησία. Μπορεί το ΔΣ της Άρτεμις Αχαρνών να μας διασφαλίσει ότι αύριο δεν θα ακουστεί ούτε μια βρισιά; Αυτά τα πράγματα μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν. Τέλος, με όλα αυτά που αναφέρει η αντίπαλη ομάδα είμαστε πλέον πεπεισμένοι/ες ότι το κάνει για να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά επεισόδια αύριο, ξεχνάει να αναφέρει όμως πως όλοι οι φίλαθλοι της που ήταν στην Νήαρ Ήστ προχθές φύγανε μόνοι τους, οι παίκτες με τον προπονητή και τη διοίκηση αποχωρήσαν χωρίς την συνοδεία οποιουδήποτε καθώς και οι διαιτητές το ίδιο. Επίσης, οι παίκτες της Άρτεμης χειροκροτήθηκαν από όλο το κοινό στο τέλος του αγώνα, όπως άλλωστε καταχειροκροτήθηκεκαι ο παίκτης της Άρτεμης Ταξιάρχης Στρατομήτρος που αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό. Επομένως, μάλλον το τέρας που θέλατε να παρουσιάσετε δεν υπάρχει! Δεν πειράζει, θα σας το συγχωρέσουμε!
Τελειώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε με όλους τους τρόπους πως στον αυριανό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του ΓΣ Άρτεμις Αχαρνών, για οτιδήποτε και αν συμβεί μόνος υπεύθυνος θα είναι το σωματείο του ΓΣ Άρετεμις Αχαρνών.

Η Νήαρ Ήστ συνειδητά δεν θα έχει φιλάθλους,γιατί βλέπουμε τι θέλουν να στήσουν.Οι φίλαθλοι της θα είναι στο γήπεδο αύριο νοερά μέσα από τη μαχητικότητα και την ψυχή των αθλητών της. Οι φίλαθλοι της θα είναι στο γήπεδο αύριο μέσα από τα μάτια και τη φωνή του προπονητή της. Οι φίλαθλοι της θα είναι στο γήπεδο αύριο μέσα από τη μεγάλη νίκη που θα φέρουν αυτοί οι 12 σπουδαίοι αθλητές μας!

Η αυλαία κλείνει και δυστυχώς, κύριες και κύριοι του ΓΣ της Άρτεμις Αχαρνών, η Νήαρ Ήστ δεν θα σας κάνει τη χάρη να σας κάνει και πρωταγωνιστές!

ΥΓ1 Συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων για το ήθος και τον χαρακτήρα που επέδειξαν σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση.
ΥΓ2 Περαστικα στον ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΣΤΡΑΤΟΜΗΤΡΟ και του ευχομαστε να ειναι ετοιμος αυριο να συνδραμει τους συμπαικτες του».