Η επισημοποίηση της ανόδου του Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας στην Α’  ΕΣΚΑ (μετά τς καραμπόλες που έγιναν στα τοπικά πρωταθλήματα και τη βαριά καμπάνα στην Νήαρ Ηστ για τα επεισόδια στο ματς με τον ΟΚΑΜ) προκάλεψε θλίψη και οργή στην ομάδα της Καισαριανής. Την άνοδο έπρεπε να πάρει η Νήαρ Ηστ, αλλά η βαριά ποινή την κράτησε στην Β’ ΕΣΚΑ. Οι παίκτες της ομάδας της Καισαριανής ξέσπασαν μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν, τόνισαν ότι αισθάνονται “απογοητευμένοι, αδικημένοι και βιασμένοι ψυχολογικά” και επισήμαναν ότι νιώθουν πως τιμωρήθηκαν τελικά εκείνοι και όχι το σωματείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΝΗΑΡ ΗΣΤ

Ως παίκτες της Νήαρ Ηστ θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο του μπάσκετ. Σκοπός μας δεν είναι να κατηγορήσουμε ή να αποδώσουμε ευθύνες κάπου. Σκοπός μας είναι να σας θυμίσουμε την αγάπη για το άθλημα. Όλο αυτό το διάστημα προτιμήσαμε να μην πάρουμε θέση για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο του Μαρκόπουλου, τα οποία και καταδικάζουμε και εμείς με τη σειρά μας. Σεβόμαστε και δεχόμαστε τις κυρώσεις της ΕΣΚΑ.

Είμαστε μία γενιά παιδιών που μεγάλωσαν με το μπάσκετ, παίζαμε στις γειτονιές, στα ανοιχτά γήπεδα, αγαπάμε το άθλημα, είναι κομμάτι της ζωής μας. Οι περισσότεροι από εμάς είναι οικογενειάρχες και όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε δείξει το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύουμε σαν αθλητές. Δεν είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε για την τιμωρία και το αν είναι σωστή ή όχι, αλλά τα αρμόδια όργανα. Όμως δεν μπορούμε εμείς να αποκλειόμαστε από όλα τα αγωνιστικά δρώμενα χωρίς να φταίμε σε κάτι. Στο γήπεδο αποδείξαμε αυτό που έπρεπε, γιατί εκεί παίζονται οι αγώνες! Δείξαμε το ήθος μας και την διαγωγή μας έμπρακτα όλη την χρονιά ακόμη και στο τελευταίο παιχνίδι που έγιναν τα επεισόδια καθώς ήμασταν οι πρώτοι που προσπάθησαν να βοηθήσουν σε ότι μπορούσαμε (Οι παρόντες μπορούν να επιβεβαιώσουν τα πάντα).

Με την απόφαση να ανέβει ομάδα η οποία τερμάτισε σε χαμηλότερη θέση απ’ ότι εμείς, νιώθουμε απογοητευμένοι, αδικημένοι και βιασμένοι ψυχολογικά γιατί πλέον νιώθουμε ότι τιμωρούμαστε εμείς και όχι το σωματείο. Έχουμε υποστεί την τιμωρία που μας επιβλήθηκε, γιατί να μην ανέβουμε εμείς κατηγορία που αποδείξαμε ότι έπρεπε να ανέβουμε;

Με εκτίμηση και σεβασμό στο άθλημα οι αθλητές της Νήαρ Ηστ.

Χατζηκωστής Κώστας

Νικολόης Παναγιώτης

Αποστολίδης Αντρέας

Πανταζής Νίκος

Σαρακασίδης Γρηγόρης

Μάγκος Νεκτάριος

Τσαντήλας Δημήτριος

Ζαλώνης Στέφανος

Αντωνιάδης Βασίλης

Υ.Γ Θέλουμε να τονίσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις και κοινές σκέψεις των παιδιών που όλη αυτή την χρονιά ιδρώσαμε μαζί, χαρήκαμε μαζί, στενοχωρηθήκαμε μαζί σαν μια οικογένεια που πολλοί θα ήθελαν να έχουν. Δεν έχουμε σκοπό να θίξουμε κανένα σωματείο και κανέναν άλλο αθλητή».