Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν ήταν καλή για το Κουκάκι στην Α’ ΕΣΚΑ, καθώς προηγήθηκε ακόμα και με 22 πόντους διαφορά λίγο πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου (68-46), αλλά στο τέλος ηττήθηκε εντός έδρας από την Άρτεμις Αχαρνών με 87-90 στην παράταση! Λίγο πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα, πάντως, υπήρξε μία φάση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γηπεδούχων.

Με το σκορ ισόπαλο (82-82) και ελάχιστα δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη της αναμέτρησης, το Κουκάκι “φώναξε” για φάουλ (το οποίο δεν υποδείχθηκε) πάνω σε προσπάθεια του Σπύρου Διαμαντόπουλου για τρίποντο. Μία φάση που θα μπορούσε βέβαια να έχει αλλάξει όλο το παιχνίδι στο κλειστό του Ρουφ, εάν η απόφαση των διαιτητών ήταν διαφορετική.

Παρακολουθήστε το video με την επίμαχη φάση:

Τι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook το Κουκάκι:

«Σκορ 82:82 2.7″ για τη λήξη του αγώνα ο αθλητής μας Διαμαντοπουλος Σπύρος εκτελεί τρίποντο μπροστά στα μάτια της διαιτητου Τσαουση και όπως πεντακάθαρα φαίνεται ο αθλητής νο10 της αντιπάλου ομάδος κάνει διπλό φάουλ και ψηλά στο χέρι του αθλητή μας και στην προσγείωση του!!!

Νομίζω δεν χρειαζεται μεγαλύτερη απόδειξη του κατά πόσο αυτό το non call έκρινε το παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα μας στη διαδικασία της παράτασης.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η ίδια διαιτητης έχει δώσει σφύριγμα για 2 βολές στην αντίπαλη ομάδα σε φάουλ εκτός φάσης(που έφερε το ματς στο 82:82)που ακόμα κι οι έμπειροτατοι δύο πρώτοι διαιτητές με μακρόχρονη πορεία στις εθνικές κατηγορίες δεν έδωσαν !!!

Δεν είμαστε μαθήμενοι σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις ως Κουκακι κάτι το οποίο γνωρίζει όλη η Αθήνα αλλά στην προκειμένη περίπτωση νιώθουμε, μετά και την ενδελεχή παρακολούθηση του βίντεο του χθεσινού αγώνα, ότι τα συγκεκριμένα 2 σφυρίγματα έκριναν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα.

Εμείς σαν ομάδα θα κάνουμε την αυτοκριτική μας για την απώλεια της διαφοράς από +20 πόντους, ελπίζουμε κι ευχόμαστε και η κυρία Τσαουση να κάνει το ίδιο.

Οσον αφορά τους δύο διαιτητές Θεόδωροπουλο και Χρηστιδη θεωρούμε ότι σε ένα πολύ δύσκολο ματς με πάρα πολλές επαφές προσπάθησαν να το ελέγξουν όσο μπορούν και τα πήγαν αρκετά καλά.

Αναμένουμε ωστόσο ίση αντιμετώπιση από όλους τους διαιτητές που θα βρούμε στο μέλλον και ζητάμε μόνο το 50-50 και τίποτα άλλο!!!

Εκ της διοικήσεως».