Ο βαρύς τραυματισμός μια συμπαίκτριας τους και η αντιμετώπιση που είχε από τη διοίκηση του συλλόγου ήταν η βασική αιτία που η πλειονότητα των αθλητριών της Δάφνης Δαφνίου αποφάσισε να μην αγωνιστεί ξανά για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Β ΕΣΚΑ γυναικών.

Στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απομάκρυνση του μέχρι πρότινος προπονητή της ομάδας Κυριακού Μουέ που όπως φαίνεται είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των αθλητριών.

Έτσι 6 αγωνιστικές  πριν τη λήξη η Δάφνη Δαφνίου, που αυτή τη στιγμή είναι με 31 βαθμούς και με ρεκόρ 12-7 στην 6η θέση, είναι άγνωστο αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ή θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικα η ανακοίνωση των αθλητριών

«Εμείς οι αθλήτριες της Δάφνης Δαφνίου (Χ. Καραβασίλη, Κ. Σταμπούρλου, Ε. Χρονοπούλου, Σ. Γιατρού, Δ. Αποστολοπούλου, Σ. Μαστρογιαννοπούλου, Ν. Γκρέμου, Κ. Πατσιαρίκα) δεν θα ξαναπάρουμε μέρος στις υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα. Για τους εξής λόγους: η ομάδα μας είχε σαν τον φτωχό συγγενή όλη τη χρόνια και το αποδεικνύει για άλλη μία φορά με τη στάση της απέναντι σε ένα βαρύ τραυματισμό μιας συμπαίκτριάς μας εν ώρα επίσημου αγώνα! Δεν αναλαμβάνει τίποτα με το πρόσχημα «κάνουμε ερασιτεχνισμό» (έξι προπονήσεις την εβδομάδα, διπλή προπόνηση κάθε Τρίτη, μεταβατική μέχρι 10 Ιουλίου κι ένα βήμα πριν από την άνοδο-ερασιτεχνισμός). Δεν ξαναθέτουμε σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα από τη στιγμή που δεν αναλαμβάνουν τίποτα σε τυχόν τραυματισμό μας!

Και ο δεύτερος λόγος είναι η απομάκρυνση από το τμήμα μας του προπονητή μας, Κυριακού Μουέ, για λόγους απάνθρωπους και χωρίς λογική. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μας στήριξε όλη τη χρόνια και μας έφθασε ένα βήμα πριν από τα πλέι οφ. Λυπούμαστε που η απούσα διοίκηση αποφάσισε να μας διαλύσει μέσα σε μια νύχτα κι ενώ διεκδικούσαμε την άνοδο, με προσωπικές θυσίες, στην ουσία μονές μας μαζί με τον προπονητή μας! Τα σωματεία που δεν θέλουν να συντηρούν ένα γυναικείο τμήμα, ας το διαλύσουν, να μην το κρατάνε σαν βιτρίνα μόνο και μόνο για να εισπράττουν τις συνδρομές των ακαδημιών! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας, Κυριακό Μουέ, για την αυτοθυσία του και τη στάση του όλη τη χρονιά.

*Έχει ανακοινωθεί ήδη στη διοίκηση. Είναι μια κοινή απόφαση των αθλητριών της Δάφνης Δαφνίου, Β’ ΕΣΚΑ! Σας ευχαριστούμε. Πιστεύουμε ότι θίγουμε με την επιστολή μας ένα κοινωνικό θέμα… ή μάλλον δύο: τραυματισμούς και τι κάνει η ομάδα για αυτό, και γιατί κάποιες ομάδες συντηρούν ένα γυναικείο τμήμα σε άθλια κατάσταση για να εισπράττουν τις συνδρομές από τις ακαδημίες!».