Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων μεταξύ της Δάφνης Δαφνίου και της παίκτριας του συλλόγου Κεράστας Σταμπούρλου.

Η αφορμή ηταν η απόφαση 8 παικτριών της ομάδας που αγωνίζεται στην Β ΕΣΚΑ να απέχουν από τη συνέχεια του προβλήματος σαν ένδειξη συμπαράστασης στην συμπαίκτρια τους που ενώ είχε τραυματιστεί ο σύλλογος αρνήθηκε να τις καλύψει τα έξοδα.

Ο σύλλογος όπως ηταν φυσικό δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χεριά και πέρασε στην αντεπίθεση και με ανακοίνωση κατηγόρησε την ίδια την παίκτρια ως παρακινήτρια της απόχης ενώ τόνισε ότι της είχε γίνει πρόταση να της καλύψουν τα τόσο την νοσηλεία όσο και τα έξοδα αποκατάστασης.

Η Σταμπούρλου με ανάρτηση της στο fb τα αρνήθηκε όλα  δηλώνοντας μαλιστα  ότι δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι και θα κινηθεί νομικά εναντίον της διοίκησης , παραθέτοντας μαλιστα κατά χρονολογική σειρά τα γεγονότα όπως ακριβώς κατά την δίκη της εκδοχή είχαν γίνει και οδήγησαν αφενός μεν στην απόφαση για αποχή σύσσωμης σχεδόν της ομάδας και αφετέρου στην απομάκρυνση του μέχρι πρότινος κόουτς της Δάφνης Δαφνίου τον κύριο Κυριάκο Μουέ.

Το basketblog.gr επικοινώνησε με την παίκτρια η οποία μας παρέπεμψε στη δήλωση της (δείτε εδώ) ενώ τόνισε και ότι ουδέποτε υπήρξε αντιπρόταση από την διοίκηση σχετικά με την νοσηλεία της και τα έξοδα για την αποκατάσταση της, καυτηρίασε και το γεγονός ότι η αντρική  ομάδα αγωνίζεται με όλα τα μέλη της ασφαλισμένα σε αντίθεση με το γυναικείο τμήμα ενώ τέλος μας επανέλαβε ότι τη λύση πλέον θα τη δώσουν τα  Ελληνικά δικαστήρια.

Το θέμα, που εχει προκύψει, δείχνει ανάγλυφα και  το μεγάλο πρόβλημα που έχουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και ειδικότερα οι αθλητές και οι αθλήτριες που αναγκάζονται να αγωνίζονται πολλές φορές ανασφάλιστοι  και χωρίς να ξέρουν αν ο σύλλογος στον οποίον αγωνίζονται θα καλύψει τα έξοδα σε περίπτωση τραυματισμού τους.