Γνωστή έγινε μια αρχική μορφή του τι θα συναντήσουμε στο νέο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ τη σεζόν 2022-2023, με τη γενική αρχή της τοπικής ένωσης της πρωτεύουσας να κάνει γνωστές τις πρώτες της προκηρύξεις για την επερχόμενη χρονιά.

Αναφορικά με τα ανδρικά πρωταθλήματα, έγινε υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής 2 τουλάχιστον αθλητών κάτω των 21 ετών στα ρόστερ των εκάστοτε συλλόγων, αλλά η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο δεν έχει καμία υποχρεωτική τάση.

Ταυτόχρονα, στα νεανικά πρωταθλήματα Παίδων, Εφήβων, Νεανίδων και Κορασίδων -εκτός φυσικά από το ηλικιακό όριο που τέθηκε- η ΕΣΚΑ επιτρέπει και το ελεύθερο των μετακινήσεων παικτών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκάστοτε λιγκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενόψει της τελικής έγκρισης των προκηρύξεων αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 από την Ε.Ο.Κ. ενημερώνουμε τα σωματεία-μέλη μας για τα κάτωθι:

Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα είναι υποχρεωτική η δήλωση 2 αθλητών-αθλητριών κάτω από είκοσι ένα (21) ετών δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2002 χωρίς υποχρέωση συμμετοχής. Σε περίπτωση μη συμμετοχής των 2 η του/της 1 αθλητή-αθλήτριας, τότε το σωματείο θα δηλώνει 10άδα η 11αδα αντίστοιχα στο φύλλο αγώνα.

Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Στα Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων δικαιούνται να συμμετάσχουν αθλητές-τριες γεννημένοι-ες από την 01.01.2007 και νεότεροι-ες.
Στα Πρωταθλήματα Α1 και Α2 κατηγορίας Εφήβων και Α’ Νεανίδων δικαιούνται να συμμετάσχουν αθλητές-τριες γεννημένοι-ες από την 01.01.2005 και νεότεροι-ες.
Στα Πρωταθλήματα Β’ κατηγορίας Εφήβων και Νεανίδων δικαιούνται να συμμετάσχουν αθλητές-τριες γεννημένοι-ες από την 01.01.2004 και νεότεροι-ες.

Σε περίπτωση δήλωσης δεύτερης ή και τρίτης ομάδας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, το εκάστοτε σωματείο θα πρέπει να καταθέσει στην Ένωση για θεώρηση αναλυτικές καταστάσεις με τα ονόματα των αθλητών-αθλητριών της κάθε ομάδας το αργότερο μέχρι μια εβδομάδα πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων. Ο αριθμός των αθλητών-αθλητριών για κάθε ομάδα δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τους δεκαοκτώ (18). Η μετακίνηση αθλητών από την μία ομάδα στην άλλη θα είναι εφικτή μετά τη λήξη του πρώτου γύρου του κάθε πρωταθλήματος.

Επίσης ενημερώνουμε τα σωματεία μας ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 10η Αυγούστου και ημερομηνία κληρώσεων των πρωταθλημάτων η 31η Αυγούστου.

Με την έγκριση της ΕΟΚ και την κοινοποίηση των προκηρύξεων θα δοθούν αναλυτικότερες οδηγίες.

Ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόηση σας.

Για την ΕΣΚΑ
Ο Γεν. Γραμματέας
Α. Τάσκος».