Τόσο η ομάδα του ΠΑΟ Κουκάκι, όσο και αυτή του Σπόρτιγκ ήταν αυτές που ξεχώρισαν στους ομίλους τους στη Β’ κατηγορία της ΕΣΚΑ τη φετινή σεζόν μέχρι και την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά και την αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση σήμερα, οι δύο ομάδες όπως είναι λογικό μετά από την εκπληκτική πορεία που είχαν φέτος, την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα βρεθούν ξανά στα “σαλόνια” της Α’ ΕΣΚΑ.

Μάλιστα και οι δύο ομάδες είχαν υποβιβαστεί μαζί τη σεζόν 2017/18. Πλέον όμως, βρήκαν ξανά τα πατήματά τους και ανέκαμψαν. 

Το Κουκάκι που φέτος αγωνίστηκε στον 1ο όμιλο της Β’ ΕΣΚΑ τερμάτισε πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας ρεκόρ 19-2 και έχοντας την 2η καλύτερη επίθεση στον όμιλό του με 1565 πόντους, πίσω από την Ολυμπιάδα Πετρούπολης που είχε 1573 πόντους συνολικά.

Από την άλλη βέβαια και το Σπόρτιγκ είχε μια τρομερή χρονιά, τερματίζοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ με ρεκόρ 18-3 και έχοντας παράλληλα την καλύτερη άμυνα στον όμιλό του με μόλις 1260 πόντους παθητικό.

Οι δύο ομάδες έσπευσαν μετά την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης από την ΕΣΚΑ να το πανηγυρίσουν μέσω αναρτήσεων στα social media τους.

Δείτε τη δημοσίευση του ΠΑΟ Κουκάκι:

“Η μέρα της απόλυτης δικαίωσης έφτασε!!!!!! Μπορούμε και επίσημα να πανηγυρίσουμε την κατάκτηση της 1ης Θέσης, την άνοδο στην Α Κατηγορία και τον τίτλο του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ για την ομάδα μας!!!!!!!!!!!
Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίχτες τον προπονητή και την διοίκηση για την εκπληκτική πορεία και τις 19 νίκες σε σύνολο 21 αγώνων στο φετινό πρωτάθλημα!!!
Η ομάδα μας από πολύ νωρίς στη σεζόν απέδειξε ότι δεν ήθελε απλά την άνοδο αλλά και την 1η θέση και αυτό ακριβώς έκανε!!!
Η τελευταία ήττα έγινε στα τέλη του Νοέμβρη και από τότε η ομάδα μας δεν έχασε ξανά κάνοντας ένα απίστευτο σερί νικών για 3.5 μήνες και 14 συνεχόμενα ματς-νικες!!!!!
Απίστευτο ίσως για τους υπόλοιπους όχι για εμάς που ζούσαμε την ομάδα από μέσα και βλέπαμε τον τρόπο λειτουργίας και το πάθος της ομάδας κάθε Πέμπτη βράδυ!
Κατά κοινή ομολογία το Κουκακι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην κατηγορία, πράγμα που το μαρτυρά και η πρωτιά στον όμιλο!
Πέραν της 1ης Θέσης στο πρωτάθλημα στο κύπελο ΕΣΚΑ η ομάδα μας απέκλεισε κατά σειρά τους Αχαρνης, Αναγ. Πετραλώνων, Μαραθώνα, Φιλοθέη, Πανελλήνιο φτάνοντας μέχρι τους 8 του θεσμού όντας η μόνη ομάδα της Β Κατηγορίας που έφτανε τόσο ψηλά στο θεσμό για φέτος!!!
Κορυφαίοι σκόρερ της ομάδας μας ήταν οι Σπύρος Διαμαντόπουλος και Αντώνης Γκατζο αλλά όλοι οι παίχτες έδωσαν την ψυχή τους για την επίτευξη του στόχου!!!!!
Η νέα σεζόν θα βρει την ομάδα μας στην Α Κατηγορία και ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα!
Το ροστερ των ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ είναι :
Αντώνης Γκατζο, Ηλίας Καμπερης, Ηλίας Παπαδόπουλος, Γιώργος Σιδερης, Σπύρος Διαμαντόπουλος, Ανάργυρος Κοσμας, Αιμίλιανος Σιδεριδης, Αντώνης Καρακατσανης, Δημήτρης Μοσχονας, Χρήστος Μπουκουβάλας, Χάρης Κατεβατης, Νίκος Κηρυκος, Φραντζής Συρόπουλος, Βαγγέλης Ρεμπαπης. Προπονητής ο Δήμος Μπρουσαλης”

Δείτε και τη δημοσίευση του Σπόρτιγκ:

“ΆΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ !!!
Μετά την ανακοίνωση τής ΕΣΚΑ και την επικύρωση των βαθμολογιών η ανδρική ομάδα του συλλόγου μας επιστρέφει στην Α κατηγορία της Ένωσης.
Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει τον προπονητή και του αθλητές της ανδρικής μας ομάδας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την άνοδο στη Α ΕΣΚΑ.
Δυστυχώς οι καταστάσεις που βιώσαμε δεν κατέστησαν δυνατό να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο στο γήπεδο μαζί με τον φίλαθλο κόσμο του συλλόγου μας,οπως πράγματικα άξιζε σε αυτή την προσπάθεια των αθλητών μας που από τη πρώτη αγωνιστική οδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος και παρόλες τις δυσκολίες με τραυματισμούς αθλητών επέδειξαν τρομερό πάθος και αγωνιστικότητα για να φτάσουν στον τελικό στόχο.
Το εξαιρετικό κλίμα και το δέσιμο όλων ήταν το μυστικό για να φτάσουμε στην άνοδο αλλά είναι και ο οδηγός για την επόμενη μέρα.
Τέλος το Δ.Σ του συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει για την πολύτιμη συμβολή τους τον γιατρό της ομάδας κύριο Μιχάλη Παπαδάκη τον φυσικοθεραπευτή κύριο Μανώλη Παπαμανώλη τους χορηγούς της ομάδας και φυσικά τον κόσμο της ομάδας για την στήριξη του”.