Δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Καλαϊτζής:

«Μέσα λοιπον από πρωτόκολλα και ΚΥΑ, ανοίγουν κατα πως φαινεται παλι οι ακαδημιες μπασκετ για αγορια και κορίτσια. Με το υπολοιπο της χρονιας να ορίζεται περι τα τέλη Ιουνίου, σημαινει πως εχουμε μπροστα μας 6 εβδομαδες, να δουμε τα παιδια παλι να χαμογελούν , να φωναζουν, να ιδρώνουν, να τσακώνονται, να κανουν ολα αυτα που μονο ο αθλητισμος τους δινει και που τοσο καιρο ενας αόρατος ιος τους τα εχει στερησει. Μαζι με τις 6 εβδομαδες σχολειου θεωρω πως ειναι ενας ικανοποιητικός χρονος να ενεργοποιήσουν ολα τα «κύτταρα» που βρισκονται σε λήθαργο για πανω απο 6-7 μηνες. Αυτο βεβαια θα γινει με κανονες covid όπως ολα τα πραγματα πλεον γυρω μας.
Μπορει αυτοι οι κανονες να αποβούν σωτήριοι για τη σωστη επανένταξη των παιδιων , μικρων & μεγάλων, σταδιακα στο αθλημα που εχουν επιλεξει να κανουν.
Το λεω αυτο γιατί μετα απο 6 μηνες απραξίας θα πρεπει ολα να γινουν με μετρο, σιγα σιγα, με προοδευτικότητα και πανω απ´ολα μη θέτοντας σε κίνδυνο την υγεια, σωματική και ψυχική, των παιδιων, που τοσο μα τοσο εχει «βιαστεί» ολο αυτο το διαστημα.
Σκοπος λοιπον καθε ακαδημιας ειναι να δώσει το κινητρο στα παιδια να συνεχισουν και την επομενη χρονια να παιζουν μπασκετ. Να ξαναβάλει στην καθημερινοτητα τους την εννοια της προπονησης. Να επαναφέρει την μπασκετοκουβεντα στα λογια τους.
Επειδη γινεται λογος για εναρξη των πρωταθληματων, τουλαχιστον αυτων που εχουν μοριοδότηση,νομίζω πως δεν μετραμε σωστά τα πραγματα.
Και εξηγούμαι:
-για ποια σωματική υγεια μιλαμε οταν θα πρεπει μεσα σε 6 εβδομαδες τα παιδια να προετοιμαστούν και να παιξουν ενα ολοκληρο πρωταθλημα μετα απο αποχή 6 μηνών!
-για ποια ψυχική υγεια μιλαμε οταν θα τα βαλουμε να κανουν αγωνες knockout (λογω χρονου) με την πιεση της νικης-ήττας προκειμενου να εχουμε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ και με το βαρος των πανελληνίων εξετασεων!
-πως θα διαχειριστείς εναν ενδεχομενο σοβαρο τραυματισμό ενος παιδιού επειδη ηθελες να «βγαλεις» πρωταθλητη !!
Η κουβεντα για μενα σταματαει απο τη στιγμη που θέτεις σε κίνδυνο την υγεια των παιδιων απλα και μονο, ας το πουμε ξεκαθαρα, για να παρουν τα μόρια ένταξής τους στο πανεπιστημιο.
Ειναι λιγο αυτο; Οχι
Ειναι σημαντικο; Ναι
Υπαρχει αλλη λυση αν δεν γινουν τα πρωταθληματα στον καιρο του κορωνοϊου; Ναι
Ποια ειναι αυτη;
Προσθέτοντας μια ακομα ηλικια στο εφηβικο-νεανιδες απο του χρονου , κάνοντάς το 3 χρονια απο εδω και περα, δινεις τη δυνατότητα στα παιδια που φετος εχασαν το δικαιωμα να διεκδικήσουν τα μόρια , να το κανουν του χρονου. Αυτο θα τα βοηθησει και μαθησιακά αλλά και αγωνιστικα.
Για παραδειγμα την αγωνιστικη περιοδο 2021-22 το εφηβικο-νεανιδες θα ειναι 2003-2004-2005 και το παιδικο-κορασιδες 2006-2007
Την αγωνιστικη περιοδο 2022-23 το εφηβικο-νεανιδες θα ειναι 2004-2005-2006 και το παιδικο-κορασιδες 2007-2008 κοκ
Αλλωστε η εννοια της πριμοδότησης ενος παιδιου που κανει αθλητισμο σε σχεση με ενα αλλο παιδι που δεν κανει, ειναι γιατί το δευτερο εχει πιο πολυ χρονο για διαβασμα, ενω το παιδι-αθλητης δεν προλαβαινει λογω προπονησεων-αγωνων.
Μα φετος ΟΛΑ τα παιδια ηταν σπιτια τους 6 μηνες, χωρις να εχουν το δικαιωμα να προπονηθούν και να παιξουν! Κατα συνεπεια δεν εχουν το δικαιωμα στα μόρια γιατί πολυ απλά ειχαν τον χρονο να διαβασουν.
Θα πρεπει λοιπον οι Ενωσεις κυριως, να παρουν την αποφαση να ακυρωσουν ολα τα πρωταθληματα και αυτο θα εχει σαν συνεπεια να μη γινουν και τα Πανελλήνια.
Δεν υπαρχει κανενα πολιτικό κοστος μπροστα στην υγεια των παιδιων…
ΥΓ. Αν υπαρχουν επιχειρήματα που μπορεί να ευσταθούν λογικα ωστε να πραγματοποιηθουν τα πρωταθληματα, θα ηθελα να τα ακουσω-διαβασω, χωρίς ίχνος ειρωνείας και με σεβασμο στις ακαδημιες που εχουν αντίθετη αποψη
Καλαιτζης Γ.
Υπευθυνος Αναπτυξιακου προγραμματος ΕΣΚΑ
Head coach PAO bc academy» 

Μέσα λοιπον από πρωτόκολλα και ΚΥΑ, ανοίγουν κατα πως φαινεται παλι οι ακαδημιες μπασκετ για αγορια και κορίτσια. Με το…

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Kalaitzis στις Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021