Η πρόσφατη απόφαση της ΕΣΚΑ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα Παίδων κι Εφήβων, δημιουργεί ένα νέο τοπίο σε αυτά αλλά πέρα από το περίπλοκο του πλάνου, υπάρχουν και κάποια άλλα ερωτηματικά.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη «βιασύνη» της υλοποίησής του. Μπορεί να κάνουμε και λάθος αλλά σε πρώτη φάση δε φαίνεται και τόσο φυσιολογικό να ανακοινώνεται κάτι στα μέσα (προς τα τέλη) Μαρτίου ώστε να υλοποιηθεί από τη σεζόν 2022-2023. Το δίκαιο και για τις ομάδες θα ήταν να ισχύσει από τη σεζόν 2023-2024.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για «δίκαιο» όμως τότε σίγουρα γεννιούνται ερωτηματικά μετά την απόφαση να «υποβιβαστούν» στο 2ο Όμιλο δυναμικότητας οι ομάδες που δεν έλαβαν μέρος στα playoffs της σεζόν 2021-2022.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 4 πρώτες ομάδες, καθενός από τους δύο ομίλους, έπαιρναν μέρος στα playoffs. Οι 5οι κάθε ομίλου παρέμεναν στην Α’ Κατηγορία, ενώ οι 6οι έπαιζαν playout μέσα από τα οποία ο νικητής εξασφάλιζε παραμονή.

Κι όμως, οι δύο πέμπτοι και ο έκτος που ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ παραμονή, θα υποβιβαστούν καθώς θα ανέβουν οι 8 πρωταθλήτριες της 2ης κατηγορίας.

Προφανώς και είναι άδικο για τις ομάδες που δεν υποβιβάστηκαν, να βρεθούν ξαφνικά μια κατηγορία κάτω. Και μάλιστα μέσα από ένα πλάνο που ανακοινώθηκε στα μέσα Μαρτίου ώστε να εφαρμοστεί από την προσεχή (2022-2023) και όχι από την επόμενη (2023-2024) σεζόν.

Μήπως η ΕΣΚΑ θα πρέπει να «λύσει» αυτή την αδικία; Γιατί να πέσουν οι ομάδες που σώθηκαν και γιατί έδωσε playout μια άλλη (ο Αμύντας, συγκεκριμένα) για να σωθεί αλλά τελικά θα πέσει;