Ο Απόλλωνας κλείδωσε το ρόστερ του με την απόκτηση του Νίκου Μακρή. Ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του 39χρονου γκαρντ και με την προσθήκη αυτή η ομάδα έκλεισε το ρόστερ της για τη νέα σεζόν. Ο πολύπειρος παίκτης έχει κάνει μια τεράστια διαδρομή στα γήπεδα και έχει παίξει ακόμα και στην Α1.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Απόλλωνα:

“Έκλεισε το ρόστερ του ανδρικού μπάσκετ με τον Νίκο Μακρή  ο Απόλλωνας Σμύρνης

Το Τμήμα Μπάσκετ του Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την απόκτηση του πολύπειρου Νίκου Μακρή, ο οποίος την προσεχή αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας μας.

Με την προσθήκη και του Μακρή, ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε το ρόστερ του για τη φετινή σεζόν, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για έναν εκ των ποιοτικότερων γκαρντ των Εθνικών κατηγοριών την τελευταία 20ετία, ο οποίος διαθέτει ένα εξαιρετικά “πλούσιο” και αξιοζήλευτο βιογραφικό, έχοντας αγωνιστεί, επί σειρά ετών, τόσο στην Α1, όσο και στην Α2.

Ο Νίκος Μακρής (39χρ., 1,84μ.) ξεκίνησε το μπάσκετ στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ η πρώτη του εμπειρία σε επίπεδο ανδρών ήταν στην Α’ ΕΣΚΑ και στο γήπεδο όπου ξεκινά τις φετινές υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο Απόλλωνας Σμύρνης, με τα χρώματα του Περισσού. Ακολούθησαν άλλες δύο σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα, αρχικά με τον Άγιο Ιερόθεο και μετέπειτα με τον Άτταλο Νέας Φιλαδελφείας (άνοδος στην Α’ ΕΣΚΑ). Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο, κάνοντας το άλμα στις Εθνικές κατηγορίες, με τον Ηλυσιακό να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του. Με τους Ιλισιώτες, μάλιστα, “εκτοξεύθηκε” από την Γ’ Εθνική στην Α1, πανηγυρίζοντας ισάριθμες ανόδους και κάνοντας το ντεμπούτο του στα “σαλόνια” της Α1. Αφού αγωνίστηκε ένα χρόνο στη μεγάλη κατηγορία (highlight η σπουδαία του εμφάνιση απέναντι στον Πανιώνιο/14π., 6 ασίστ, 5 κλεψ.), επέστρεψε στην Β’ Εθνική για λογαριασμό του Ρεθύμνου, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2.

Η συνέχεια τον βρήκε στην Ερυθραία, όπου στην πρώτη του θητεία με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Β’ Εθνική. Επέστρεψε στην Α2 για χάρη των Τρικάλων, ενώ τις επόμενες δύο σεζόν επανήλθε εκ νέου στην Α1, την πρώτη για το Ρέθυμνο και τη δεύτερη για τον Πανελλήνιο. Το Παλαιό Φάληρο ήταν ο επόμενος σταθμός του (Γ’ Εθνική), για να αγωνιστεί και πάλι στην Α2 για δύο χρονιές, με Ολυμπιάδα Πατρών και Παγκράτι.

Τελευταίος σταθμός του στις Εθνικές κατηγορίες ήταν ο Πανερυθραϊκός (Β’ Εθνική), με τον οποίο έκλεισε ιδανικά την παρουσία του στα Εθνικά πρωταθλήματα και με σπουδαιότερή του στιγμή τους 26 πόντους με 6 τρίποντα απέναντι στην ΑΕΚ, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε μία απ’ τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ομάδας του.

Ακολούθησε η προπονητική, ως κόουτς στις Υποδομές του Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια “προβιβάστηκε” σε Υπεύθυνο Ακαδημιών. Επέστρεψε στον Πανερυθραϊκό, για να αναλάβει χρέη άμεσου συνεργάτη του Δημήτρη Χουχουλή, πόστο που κάλυψε με επιτυχία και στην ΚΑΠ στο πλευρό του Περικλή Ταυρόπουλου. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στο Γαλάτσι, το οποίο βοήθησε να επανέλθει στην Α’ ΕΣΚΑ.

Καλωσορίζουμε τον Νίκο στον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης, με την ευχή να πανηγυρίσουμε μαζί ακόμη περισσότερες επιτυχίες”!