Όπως είχαν ανακοινώσει ήδη και πολλές ακόμα ομάδες εδώ και κάποιες μέρες, έτσι και ο Πανερυθραϊκός αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην ΕΣΚΑ, φοβούμενος ενδεχόμενους τραυματισμούς για τους νεαρούς- έφηβους αθλητές του, δηλώνοντας πως ειδικότερα σε ένα χρονικό πλαίσιο πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει το «πράσινο φως».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Έπειτα από ώριμη σκέψη και κυρίως πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον και το καλό των παιδιών, ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ αποφάσισε να μην συμμετάσχει η Εφηβική μας ομάδα (U18 Reds) στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Εφήβων της ΕΣΚΑ.

ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ την Υγεία των παιδιών και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα θέσουμε σε οποιονδήποτε κίνδυνο. Από τη στιγμή που τα παιδιά βρίσκονται σε αδράνεια και εκτός προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων επί ΕΠΤΑ ολόκληρους μήνες, δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε ενδεχόμενο τραυματισμό των αθλητών μας, που δεν είναι καθόλου απίθανος έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής και απαιτείται χρόνος για να επανέλθουν φυσιολογικά στη ρουτίνα των προπονήσεων.

Πόσο μάλλον, αν αυτό συμβεί πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, προσθέτοντας στα παιδιά πολλαπλάσιο άγχος και πίεση, που μόνο καλό δεν θα τους κάνει, ειδικά μέσα σε αυτή την δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια τον ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ των μαθητών από τον μεγάλο τους στόχο και δεν επιτρέπεται να αποσπάσουμε την προσοχή των παιδιών από την προετοιμασία εν όψει Εξετάσεων.

Διότι το μπάσκετ είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, μετά την Ακαδημαϊκή μόρφωση!»