Με μια ποινή – μαμούθ τιμωρήθηκε η Νήαρ Ηστ από την ΕΣΚΑ για τα τρομακτικά επεισόδια που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΟΚΑΜ στον 2ο Ομιλο της Β’ ΕΣΚΑ και οδήγησαν στην διακοπή  του ματς. Το πειθαρχικό όργανο της ΕΣΚΑ επέβαλε στην ομάδα της Καισαριανής ποινή αφαίρεσης 2 βαθμών και 12 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών! Το ματς επίσης πήρε στα χαρτιά (κέρδισε τη νίκη με το σκορ που υπήρχε ως την ώρα της διακοπής, δηλαδή, 61-51) ο ΟΚΑΜ, ο οποίος κερδίζει την άνοδο με σκορ 3-2 επί της Νήαρ Ηστ.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν το 5ο στον 2ο Ομιλο της ΕΣΚΑ και θα έκρινε ποια ομάδα θα ανέβει. Το ματς ήταν σε εξέλιξη και απέμεναν 6 λεπτά για τη λήξη ενώ το σκορ ήταν 61-51 υπέρ του ΟΚΑΜ. Τότε το γήπεδο του Μαρκόπουλου μετατράπηκε σε πολεμικό πεδίο μετά από εισβολή οπαδών στο γήπεδο το ξύλο έπεσε βροχή και οι διαιτητές διέκοψαν οριστικά το παιχνίδι

Παραπομπή στον Αθλητικό Εισαγγελέα

Η ΕΣΚΑ ανακοίνωσε επίσης ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα αποσταλεί στον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Αναλυτικά η απόφαση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΚΑ:

Ποινή σωματείου ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ για τα γεγονότα του αγώνα ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΑΟ ΝΗΑΡ ΗΣΤ

1.Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της Α’ ΟΜΑΔΟΣ ΟΚΑ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ με το υπάρχον σκορ 61-51 (Άρθρο 46 παρ.2, παρ. 3β, παρ.7).

2.Αποκλεισμός από τους υπόλοιπους αγώνες του οικείου πρωταθλήματος και ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το οικείο πρωτάθλημα , (ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΛΠ Άρθρο 82, παρ.1, παρ.2, παρ.3).

3.Για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 δώδεκα (12) αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, (ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, Άρθρο 82 παρ.5, παρ.7) , (ΣΟΒΑΡΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΛΠ- ΑΔΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 82 παρ.1, παρ.2, παρ.3 (ΥΠΟΤΡΟΠΗ).

4.Αποκατάσταση ζημιών σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Ανδρών ( Άρθρο 11,  παρ.ε -παραπτώματα-κυρώσεις ) &

Αποστολή φακέλου στον Αθλητικό Εισαγγελέα.