Σε ένα παιχνίδι θρίλερ όπου όλα κρίθηκαν στο τελευταίο τετράλεπτο η ομάδα των Φαναριών νίκησε με 79-70 στον τρίτο τελικό τον Πανναξιακό, κατακτώντας έτσι τον τίτλο στις Κυκλάδες και παίρνοντας συνάμα και το εισιτήριο που οδηγεί στους αγώνες μπαράζ, απ’ όπου θα «βγει» η ομάδα που θα βρεθεί στη Γ’ εθνική.

Ο Πανναξιακός παρότι βρέθηκε λίγο πριν το τέλος να προηγείται με 70-67, «μπλόκαρε» επιθετικά δεν βρήκε λύσεις με αποτέλεσμα να χάσει τον τίτλο. Τα Φανάρια από την άλλη είχαν τις λύσεις που χρειάζονταν στο κρίσιμο σημείο, εκμεταλλεύτηκαν την ψυχραιμία τους (και τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν) και έτσι πανηγύρισαν τη νίκη και τον τίτλο στην ένωση.

Πλέον, οι “ορεινοί” γεύονται το νέκταρ της επιτυχίας και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για την Αθήνα όπου το διάστημα 20 με 24 Ιουνίου στο κλειστό “Ανδρέας Παπανδρέου” του δήμου Περιστερίου θα δώσουν τους αγώνες μπαράζ με έπαθλο το εισιτήριο στις εθνικές κατηγορίες και δη στην Γ’ εθνική. Εκεί, θα βρουν αντιπάλους την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσων Καλλιθέα Ρόδου, τον πρωταθλητή ΤΕ Σάμου, τον πρωταθλητή Χίου Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου και τον πρωταθλητή ΤΕ Λέσβου Παπάδο Γέρας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 40-46 (ημίχρονο), 61-59, 70-79.

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ (Τ.Βάβουλας): Αρτσάνος, Μαγγιώρος 11 (1), Καλαβρός 4, Πολίτης 19 (3), Παπαβασιλείου 14 (1), Κρητικός, Λάσκαρης, Μάκαρης 8 (1), Αδελφουλάκος, Βασιλειάδης, Μάνο, Μυλωνάς 14 (1).

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Μ.Ονάσογλου): Μαργαρίτης 7, Κιόσκου 4, Κάβουρας 19, Βουτυρόπουλος 6, Κώτσος 3 (1), Μελάς 2, Χάρος 19 (1), Αθανασιάδης 19 (3), Χουζούρης, Προμπονάς, Γιαμούρης, Ναυπλιώτης.