Σε αγώνα του πρώτου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ το Γαλάτσι επικράτησε της Ολυμπιάδας Παπάγου με 73-71 και οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για την συμπεριφορά των ανθρώπων του Γαλατσίου καθώς και για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα σε παίκτη τους που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μακρής φέρεται να εμπλέκεται στην φάση που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του Κωνσταντίνου Μόκκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ολυμπιάδας:

«ΔΡΙΜΥ ΚΑΤΗΓΟΡΩ…
Δυστυχώς σήμερα (σ.σ  χθες)  Πέμπτη 2/2/2017 και στον εκτός έδρας αγώνα του Ανδρικού Τμήματος του ΑΣ Ολυμπιάδα Παπάγου εναντίον του ΑΟ Γαλατσίου γίναμε μάρτυρες της δυσφήμισης του αθλήματος, εκμηδενισμού των ηθικών αξιών των αρχών του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και μη τήρησης του φίλαθλου πνεύματος!

Σήμερα ερμηνεύτηκε ξεκάθαρα η επιθετικότητα στο χώρο του αθλητισμού δηλαδή η κάθε προσπάθεια ή ενέργεια ενός αθλητή να κινηθεί εναντίον άλλου και μάλιστα με αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικής βλάβης.
Από την έναρξη του αγώνα και για όλη τη διάρκεια του αγώνα 2-3 οπαδοί και όχι φίλαθλοι του ΑΟ Γαλατσίου έβριζαν εν χορώ τους διαιτητές του αγώνα, μαζί τους και συνοδευόμενες με τις ιαχές και ύβρεις αυτών, οι μόνιμες και έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή και αρκετών παικτών του ΑΟ Γαλατσίου σε όλες τις αποφάσεις των διαιτητών.

Δυστυχώς αυτό το κλίμα και αυτές οι συμπεριφορές και ενέργειες είναι αντικανονικές μεν, με τους κανονισμούς διεξαγωγής αγώνων, αλλά δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να τις επιλύσουμε δε.
Δυστυχώς όμως η επιθετική ενέργεια από αθλητή σε αθλητή εκ προθέσεως με αποκλειστικό σκοπό την πρόκληση σωματικής βλάβης είναι απαράδεκτη, καταδικαστέα και ναι μπορούμε να καταλογίσουμε την ηθική ευθύνη με ανάλογες διοικητικές ή πειθαρχικές ή ακόμη και ποινικές ή άλλες κυρώσεις.

Και συγκεκριμένα, 4 λεπτά και 30 δεύτερα πριν το τέλος του αγώνα και ενώ η ομάδα μας Ολυμπιάδα Παπάγου ήταν μπροστά στο σκορ με συν 8 πόντους, σε αιφνιδιασμό του παίκτη μας Μόκκα Κωνσταντίνου Νο7, ενώ βρισκόνταν εντελώς μόνος του σε τελείωμα – σκοράρισμα και πραγματικά στο υψηλότερο σημείο μετά από άλμα, ο αντίπαλος παίκτης του ΑΟ Γαλατσίου Μακρής Γ. Νο6 ήρθε από πίσω με ταχύτητα και χτύπησε με πολεμικής τέχνης κίνηση, ωθώντας βιαίως τον αθλητή μας εκτός γηπέδου προκαλώντας την σφοδρότατη πτώση του, με αποτέλεσμα κατάγμα στον καρπό του χεριού 3ου βαθμού και κάκωση με αιμάτωμα στην λεκάνη του σώματος. Αναμένονται περαιτέρω εξετάσεις για την χειρουργική ή όχι αποκατάσταση του σοβαρού τραυματισμού.

Να σημειωθεί ότι για την συγκεκριμένη ενέργεια δόθηκε απλά αντιαθλητικό φάουλ και το 5ο για τον παίκτη και το καλάθι φυσικά δεν μπήκε. Να σημειώσουμε ότι ο 19χρονος παίκτης της Ολυμπιάδας Παπάγου Κώστας Μόκκας μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα!

Ο ίδιος παίκτης του ΑΟ Γαλατσίου Μακρής Γ. Νο6 σχεδόν σε όλα τα σφυρίγματα και απόφασεις των διαιτητών κατά της ομάδας του, προκαλούσε και χτυπούσε εκτός φάσης οποιονδήποτε παίκτη της Ολυμπιάδας έβρισκε μπροστά του, λες και για τις αποφάσεις των διαιτητών του έφταιγαν οι αντίπαλοι παίκτες.

Οφείλουμε να αναφέρουμε για την ιστορία, ότι ο προπονητής του ΑΟ Γαλατσίου, ο διαμαρτυρόμενος σε κάθε απόφαση των διαιτητών, είναι αυτός που στον τελικό παίδων ανόδου στην Α ΕΣΚΑ και πάλι με την αντίστοιχη ομάδα της Ολυμπιάδας Παπάγου, ήταν αυτός που αποβλήθηκε από το γήπεδο για διαμαρτυρίες και ύβρεις προς τους διαιτητές.

Ειλικρινά λυπόμαστε για το γεγονός και για ότι συμβαίνει γενικότερα στο Πρωτάθλημα Β´ ΕΣΚΑ Ανδρών, όπου η ομάδα του Ανδρικού της Ολυμπιάδας Παπάγου πρωταγωνιστεί, με ρόστερ 22-23 ετών μ.ο., με πολλά ταλαντούχα παιδιά, με πλούσια αθλητικά προσόντα, παίζοντας γρήγορο και σύγχρονο μπάσκετ, δεν γίνεται δυστυχώς αποδεκτή από αντίπαλες γηρασμένες ομάδες, με ρόστερ που δεν μπορούν προσφέρουν θέαμα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε άμυνες και επιθέσεις λόγω κακής φυσικής κατάστασης και για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα, του προπονητή τους και της ομάδας τους ενεργούν “δυναμικά”, “υβριστικά”, “ποδοσφαιρικά” , αντιαθλητικά!

Φτάνει πια! Αφήστε τους νέους αθλητές, τους ταλαντούχους και μη και όλα τα παιδιά να παίξουν μπάσκετ και να προβάλουν και να προωθήσουν αυτό το τόσο όμορφο άθλημα.

Με εξαίρεση και όλο το σεβασμό σε παίκτες ευγνωσμένης αξίας, με ήθος, λατρεία για το μπάσκετ, που έχουν προσφέρει και έχουν χύσει ιδρώτα στα παρκέ αλλά σέβονται τους συναθλητές τους, διαιτητές, προπονητές και παράγοντες. Όλοι εσείς μείνετε στο χώρο και μεταλαμπαδεύστε τις ηθικές αξίες του αθλητισμού και τα μυστικά του μπάσκετ στους νεότερους. Για τους άλλους που δεν το έχουν και δεν μπορούν, υπάρχουν τα ανεξάρτητα και τα εργασιακά πρωταθλήματα.

Η Ολυμπιάδα Παπάγου θα συνεχίσει.
Για το μπάσκετ. Για τον αθλητισμό και τις αξίες του.
19 χρόνε Κώστα Μόκκα, Περαστικά!».

Δείτε πλάνα από τον τραυματισμό του παίκτη των φιλοξενούμενων: