Αναδιαμορφώνεται το πρωτάθλημα της Α’ ΈΣΚΑ ως εξής:

Οι ομάδες που θα καταλάβουν σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Φάσης την πέμπτη (5η), έκτη (6η), έβδομη (7η), όγδοη (8η) και ένατη (9η) θέση σε κάθε όμιλο (2Χ5=10 ομάδες),θα συμμετέχουν στην Γ΄ φάση (αγώνες υποβιβασμού).

Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ αυτών των πέντε (5) ομάδων κάθε ομίλου, μεταφέρονται στον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ φάσης και ως εκ τούτου οι ομάδες αυτές δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην Γ΄ φάση.

Στην Γ΄ φάση θα αγωνισθούν οι ομάδες του Α΄ ομίλου με τις ομάδες του Β΄ ομίλου, σε διπλούς αγώνες και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την έβδομη (7η), όγδοη (8η), ένατη (9η) & δέκατη (10η) θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄ φάσης, υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία Ανδρών.

Σε περίπτωση που η δευτευραθλήτρια ομάδα της Α΄κατηγορίας δεν ανέλθει στην Γ΄Εθνική Κατηγορία, τότε υποβιβάζεται στην Β’ κατηγορία και η ομάδα που θα καταλάβει την έκτη (6η) θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Γ΄φάσης.

Σε περίπτωση που υποβιβασθούν ομάδες της Ένωσης από την Γ΄ Εθνική Κατηγορία, τότε αντίστοιχα αυξάνεται ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται στην Β΄ κατηγορία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Το Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Ανδρών της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 θα διεξαχθεί με δεκαέξι (16) ομάδες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Σε περίπτωση που χρειασθεί να συμπληρωθεί αριθμός ομάδων στην κατηγορία για οποιονδήποτε λόγο (συγχώνευση, αποχώρηση κλπ) για την διαδικασία συμπλήρωσης αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.Κ.Α. Στην περίπτωση των υποβιβαζομένων ομάδων ισχύει ο Γενικός Κανονισμός.

Tags:
Α ΕΣΚΑ