Μία ημέρα μετά την έναρξη της προετοιμασίας του για τη σεζόν 2022-23 στην Α’ ΕΣΚΑ, ο Χολαργός ανακοίνωσε και την τελευταία -και πλέον ηχηρή- μεταγραφική κίνηση. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Λούκα, τον 28χρονο πάουερ φόργουορντ (1994, 1.96) που πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια στη Β’ Εθνική, πρώτα με τη ΝΕ Μεγαρίδας (2019-2021) και εν συνεχεία με το Αιγάλεω (2021-22).

«Είμαι χαρούμενος που θα βρίσκομαι φέτος στην οικογένεια του Χολαργού. Πιστεύω ότι έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της», τόνισε ο Λούκας, ο οποίος έπαιξε σε 17 αγώνες με το “Σίτι” την προηγούμενη χρονιά στο 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής, σημειώνοντας συνολικά 69 πόντους (4,1 κατά μέσο όρο).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώνοντας το φετινό του ρόστερ ο ΚΟ Χολαργού εντάσσει στο δυναμικό του τον Βαγγέλη Λούκα ενισχύοντας σημαντικά την γραμμή των ψηλών.

Ο 28χρονος power forward/center αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική προσθήκη στο ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του Χολαργού στην επίτευξη των στόχων του.

Ο “Καναδός” με ύψος 1.96 είναι απόφοιτος του University of Northern British Columbia (UNBC). Η επιστροφή του στην Ελλάδα τον βρήκε στην Μεγαρίδα (Β’ Εθνική) για 2 χρόνια και στη συνέχεια στο Αιγάλεω (Β’ Εθνική) πριν μετακομίσει στον Χολαργό.

Έχει αγωνιστεί στα εφηβικά Περιστερίου και Παναθηναϊκού και στον ΠΟΛΙΣ Καλλιθέας (Β’ Εθνική) πριν τις σπουδές του στον Καναδά.

Καλώς ήρθες Βαγγέλη στην ομάδα μας!».