Έπειτα από τη φετινή του παρουσία ως δεύτερος προπονητής στον Πανερυθραϊκό της Ελίτ Λίγκ, ο Δημήτρης Ρώσσης πήρε την απόφαση να κατέβει τρεις κατηγορίες προκειμένου να αναλάβει χρέη πρώτου κόουτς στον Απόλλωνα Σμύρνης της Α ΕΣΚΑ -εκεί όπου ο Διονύσης Γκινουτσης θα είναι ο άμεσος συνεργάτης του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Το τμήμα μπάσκετ του Απόλλωνα ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον προπονητή Δημήτρη Ρωσση. Άμεσος συνεργάτης του παραμένει ο Διονύσης Γκινουτσης.

Ο Δημήτρης Ρώσσης, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών από το UCL Institute of Education, πέραν της σημαντικής αθλητικής του καριέρας, τα τελευταία χρόνια εργάζεται με επιτυχία σε τεχνικά επιτελεία ομάδων της Basket League. Τελευταίος του σταθμός το Περιστέρι, όπου από το 2019 μέχρι και την περασμένη σεζόν διατέλεσε μέλος του προπονητικού staff της ομάδας (Basketball Champions League, FIBA Europe Cup, Basket League), ενώ έχει εργαστεί επίσης σε Ιωνικό Νικαίας και Κολοσσό Ρόδου. Τέλος, ως αθλητής αγωνίστηκε σε Χολαργό, Αρίωνα, Γκυζιακό, Πεύκη και Προμηθέα Χαλανδρίου.

Τη σεζον που τελείωσε ήταν άμεσος συνεργάτης του κόουτς Χουχουλη στον Πανερυθραικο ,με τον οποίο εφτασε μεχρι το final -4 της elite league και ένα βήμα απο την ανοδο στην basket league,και προπονητής στην παιδική ομάδα.

Κόουτς Ρωσση σε καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Απόλλωνα και σου ευχόμαστε υγεία επιτυχίες και το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας.