Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης (8/8) ο Νίκος Βαρελάς, ένας από τους πιο πιστούς “υπηρέτες” του μπάσκετ των εθνικών και τοπικών κατηγοριών της χώρας μας.

Την είδηση έκανε γνωστή η γενική αρχή της ΕΣΚΑ, της οποίας ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια, ενώ αργότερα ακολούθησε και το “αντίο” της ΕΟΚ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΚΑ:

Η σημερινή μέρα γέμισε της Ένωση μας με βαθιά θλίψη.

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή ο φίλος και συνεργάτης μας, Νίκος Βαρελάς.

Ο Νίκος καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του υπήρξε ενεργά και αδιάκοπα υπηρέτης του ερασιτεχνικού μπάσκετ, ως αθλητής από το 1986, αργότερα ως προπονητής και στην συνέχεια από το 2001 ως Πρόεδρος της ομάδας ΚΑΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΣΩΝ.

Στην θητεία του ως μέλος του Δ.Σ της Ε.Σ.Κ.Α από το 2021, διετέλεσε Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών- Γυναικών και Επικεφαλής της Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγοριών.

Ακούραστος και γεμάτος όρεξη, με καθημερινή επικοινωνία με τα σωματεία και συχνή παρουσία στα γήπεδα, υπηρέτησε από τις θέσεις του με συνέπεια και ενέργεια, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα το «καλό» του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ολοι μας, ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και οι υπάλληλοι της Ένωσης, τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση.

Θα τον θυμόμαστε για το πηγαίο χιούμορ του, την καλή του διάθεση που θα μας λείψουν, και την συνεχή προσφορά του.

Το έργο του επί 37 χρόνια στο άθλημα θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς.

Τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τους οικείους του.

Καλό ταξίδι Νίκο…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και ο πρόεδρος Ευάγγελος Λιόλιος εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Νικόλαου Βαρελά και τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Ο εκλιπών υπήρξε μέλος της οικογένειας του μπάσκετ και υπηρέτησε το άθλημα ως αθλητής, προπονητής, διοικητικός παράγοντας, ενώ τα τελευταία χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής διατελούσε Επικεφαλής της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Ανδρών-Γυναικών και Επικεφαλής της Επιτροπής Αναπτυξιακού Προγράμματος Αγοριών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.