Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν στην ΕΣΚΑ άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην καθημερινότητα της Ολυμπιάδας Πετρούπολης, μιλώντας για τις ακαδημίες, το ανδρικό και αρκετά ακόμη θέματα.

Κωνσταντίνος Κριμιζάκης (γενικός διευθυντής ακαδημιών): «Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η Πετρούπολη είναι στους πρώτους 3 δήμους πανευρωπαϊκά σε νεανικό πληθυσμό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα στην Πετρούπολη να είναι υπέρμετρα πολλά. Στον σύλλογο μας απασχολούνται παραπάνω από 210 παιδιά, με αυξητικές τάσεις. Ταυτόχρονα στην περιοχή δραστηριοποιούνται ο Άρης & η Ίριδα με ανδρικά τμήματα και με μεγάλο αριθμό παιδιών στις ακαδημίες τους. Το επίπεδο της δουλειάς που πραγματοποιείται είναι αρκετά υψηλό, υπάρχει συνεπώς μεγάλος ανταγωνισμός, γεγονός που μας κάνει όλους καλύτερους. H Πετρούπολη είναι μπασκετούπολη! Παράλληλα όμως δημιουργεί επιπλέον ανάγκες σε αθλητικούς χώρους και απαίτηση όλων των συλλόγων είναι η δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων με “μπαλόνια” που είναι μία τάση που βλέπουμε με μεγάλη χαρά να υλοποιείται σε άλλους δήμους της Αττικής και το ίδιο αναμένουμε και από τους αρμοδίους του δήμου μας. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μία αγαστή σχέση συνεργασίας και σεβασμού μεταξύ των 3 συλλόγων, καθώς και της εκάστοτε δημοτικής αρχής».
Η Ολυμπιάδα είναι η Ακαδημία της:

Στην συνέχεια, ο ίδιος τόνισε: «Ο σύλλογός μας σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, λειτουργεί αντίστροφα από την επικρατούσα λογική και η ακαδημία μας είναι στην κορυφή της προπονητικής πυραμίδας. Τα τελευταία 8 χρόνια έχουμε καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια με επένδυση σε υλικό, προπονητές και το κυριότερο από όλα στα ίδια τα παιδιά μας. Χαρακτηριστικά να επισημάνουμε ότι έχουμε τροφοδοτήσει με αθλητές μας τα αγωνιστικά τμήματα των μεγαλύτερων ομάδων στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Αττική και είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά που επιτελείται καθώς και από την προσπάθεια των αθλητών μας. Απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών της πόλης μας και όχι μόνο, καθώς ο Σύλλογος λόγω της φήμης του προσελκύει αθλητές από όμορους δήμους. Η ακαδημία μας εξειδικεύεται στο mini basket καθώς και στο baby basket με ειδικά δομημένο πρόγραμμα και εξειδικευμένους προπονητές. Η Ακαδημία της είναι η ίδια η Ολυμπιάδα».

Ευκαιρία στους νεαρούς αθλητές:

Αντώνης Σταυρόπουλος (τιμ μάνατζερ ανδρικού τμήματος): «Το Ανδρικό μας τμήμα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ. Μετά την περσινή μας πορεία, όπου τερματίσαμε 3οι στη Β΄ ΕΣΚΑ και χάσαμε την άνοδο στις λεπτομέρειες, φέτος έχουμε ως στόχο να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να δώσουμε την ευκαιρία και στους νεαρούς αθλητές μας να πάρουν γεύση από την κατηγορία και να κερδίσουν χρόνο συμμετοχής. Το μπάσκετ εξελίσσεται και είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε, υπάρχει πρόγραμμα στατιστικής ανάλυσης που έχουμε σε κάθε αγώνα και μας δίνεται η δυνατότητα να μην παρακολουθούμε μόνο τους πόντους κάθε παίκτη, αλλά και την συνολική του συνεισφορά στο παιχνίδι (κάποιες φορές ο πρώτος σκόρερ του αγώνα δεν είναι απαραίτητα και ο πιο χρήσιμος για την ομάδα). Τα στατιστικά της ομάδας αλλά και κάθε παίκτη αναλύονται έτσι ώστε να μπορούμε να παρέμβουμε σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Έχουμε εκπονήσει ένα πλάνο διασύνδεσης του Ανδρικού με την Ακαδημία του Συλλόγου έτσι ώστε η μετάβαση των εφήβων στο ανδρικό επίπεδο να γίνεται ομαλά με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Όσο ταλέντο και να έχει ένας έφηβος, αν δεν είναι έτοιμος σωματικά και (κυρίως) πνευματικά, δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στο επόμενο επίπεδο».

Τάσος Κωνσταντώνης (υπεύθυνος ακαδημιών): «H Aκαδημία μας αριθμεί πάνω από 210 παιδιά, μία από τις μεγαλύτερες των δυτικών προαστίων. Προτεραιότητά και δέσμευσή μας είναι να προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κοινωνικοποιηθούν, θα διασκεδάσουν, θα παίξουν αλλά και θα μάθουν, θα γυμναστούν και θα προπονηθούν. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι και χαρά. Στόχος της ακαδημίας και φιλοσοφία της είναι να υπάρχει ένα κοινό προπονητικό πλάνο από τις μικρότερες προς τις μεγαλύτερες ηλικίες ώστε να υπάρχει σταθερή και εμφανής εξέλιξη στα παιδιά. H Ολυμπιάδα Πετρούπολης μπορεί να υπερηφανεύεται για το ανανεωμένο προπονητικό της τιμ: Χρήστος Χερκελετζής, Λάμπρος Ζορμπάς, Γρηγόρης Χαλκιάς, Αλέξανδρος Μακρίδης, Ελίζα Γκρίλλια. Όλοι οι προπονητές της Ακαδημίας είναι έμπειροι και καταρτισμένοι, πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ, άριστοι επαγγελματίες οι οποίοι σεβόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε ηλικίας συνεισφέρουν στο μέγιστο για την πραγματοποίηση των στόχων της ίδιας της ακαδημίας και των παιδιών μας».

Πηγή: ΕΣΚΑ