Τα Εθνικά πρωταθλήματα της χώρας διακόπηκαν την Δευτέρα το μεσημέρι μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ και το «μήνυμα» στάλθηκε στις τοπικές ενώσεις που μία-μία αρχίζουν να αναβάλλουν τις διοργανώσεις τους (ανδρών-γυναικών και τμημάτων υποδομής).

Η ΕΣΚΑΝΑ έδρασε γρήγορα και χθες ανακοίνωσε πως βάζει οριστικό «λουκέτο» σε όλα τα πρωταθλήματα, χωρίς να αναφέρει κάτι για τον τελικό του Κυπέλλου Ανδρών, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 30 Απριλίου, ανάμεσα σε Ίκαρο Καλλιθέας και Παλαιό Φάληρο.

Ο πρωτοπόρος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ των Ανδρών, Ίκαρος Καλλιθέας με την σειρά του σχολίασε την οριστική διακοπή, η οποία ναι μεν θα τον βρει κατά 99% στην Γ’ Εθνική του χρόνου, αλλά σίγουρα του αφήνει και μία “πικρή” γεύση καθώς του αφαιρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει το αήττητο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε μέχρι την διακοπή το συγκρότημα του κόουτς Παύλου έκανε… επέλαση με ρεκόρ 19-0. Επίσης, στην Καλλιθέα ελπίζουν ακόμα στην διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, όπου θα είναι το αουτσάιντερ καθώς το Παλαιό Φάληρο είναι ομάδα υψηλότερης κατηγορίας (Γ’ Εθνικής).

Αναλυτικά η ενημέρωση-ανακοίνωση του Ικάρου:

«ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΟΣ!!!!!

Μετά την απόφαση της ΕΟΚ για διακοπή κ λήξη των εθνικών πρωταθλημάτων με επικύρωση των βαθμολογιών κ η Εσκανα έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος στα πρωταθλήματα .
Επίσης επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες όπως ακριβώς είχαν διαμορφωθεί μέχρι την ημέρα διακοπής .
Σε νέο ΔΣ θα αποφασισθεί με γνώμονα κ των αποφάσεων της ομοσπονδίας η άνοδος κ ο υποβιβασμός .
Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα μας είναι πρώτη κ αήττητη στην βαθμολογία έχοντας συγκεντρώσει 38 βαθμούς με 19 νίκες σε ισάριθμους αγώνες .
Εχουμε καταφέρει εκτός από την αητητη πορεία μας ,την διαφορά στην βαθμολογία από τις άλλες ομάδες όλοι ν αναγνωρίζουν ότι είμαστε δικαια κ άξια οι φετινοί πρωταθλητές .
Πιστεύουμε άλλωστε ότι αποτελούμε το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όχι μόνο στην ένωση μας αλλά κ σε όλες τις κατηγορίες που δεν τίθεται η παραμικρή αμφισβήτηση .
Βέβαια το μόνο που μας λυπεί είναι ότι δεν θα εχουμε την δυνατότητα να είμαστε οι πρώτοι που θα ειχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της ΕΣΚΑΝΑ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αήττητοι .
Αισιοδοξούμε εφόσον κ το επιτρέψουν οι αρμόδιοι να διεξαχθεί ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ κ ν αποτελέσει παράδειγμα για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Τέλος ,αναμένουμε τις οριστικές αποφάσεις ,επιθυμούμε την εξάλειψη της πανδημίας ,ευχομαστε υγεια σε όλον τον κόσμο κ ευελπιστούμε γρήγορα να κάνουμε την φιέστα του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!!!»