Ήδη από τον περασμένο μήνα, ο Δημοσθένης Αβραμίδης είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από το μπασκετικό τμήμα της Ακαδημίας Ελευσίνας ύστερα από 2.5 χρόνια στα πρωταθλήματα των Β’ και Α’ ΕΣΚΑΝΑ -όπου αγωνιζόταν τη φετινή σεζόν η ομάδα.
Ωστόσο, ύστερα από δηλώσεις του ίδιου του αθλητή, ο οποίος ανέφερε εν ολίγοις πως ο μέχρι πρότινος σύλλογός του δεν του επιτρέπει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του κρατώντας το δελτίο του, προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ακαδημίας!

Συγκεκριμένα, η τρίτη τη τάξει αρμάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ χαρακτήρισε ψευδείς τις δηλώσεις του αθλητή της, αναφέροντας παράλληλα διάφορες παρατυπίες του όπως η προσπάθειά του να βρει νέο προορισμό αν και δεν είχε λυθεί η κοινή τους συνεργασία ή η απουσία του από δραστηριότητες του οργανισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη έκπληξη, η οικογένεια της Ακαδημίας Μπάσκετ Ελευσίνας διαπιστώνει ότι το θράσος δεν έχει όρια.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Basketagr (η οποία κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν ρώτησε την άποψη του συλλόγου) ο Δημοσθένης Αβραμίδης περιγράφει μια εικονική πραγματικότητα, η οποία αποκρύπτει τις τεράστιες ευθύνες του για την αντιαθλητική και αντισυμβατική συμπεριφορά του απέναντι στο σύλλογο.
Παραγνωρίζει ο εν λόγω «αθλητής» ότι παρότι σε εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία η ομάδα τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις απέναντί του, συμπεριλαμβανομένων διευκολύνσεων που ο ίδιος επιθύμουσε. Και αμφιβάλλουμε αν στην πολυετή και πλούσια πορεία του στον αθλητισμό είχε ξανασυναντήσει άλλες παρόμοιες συνθήκες και τέτοια πρωτοφανή συνέπεια.

Αποκρύπτει ότι την πλέον κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος αποδεδειγμένα προσέγγισε άλλες ομάδες (κάποιες μάλιστα και ανταγωνιστικές του συλλόγου μας) και διαπραγματευόταν την μεταγραφή του, προφανώς χωρίς την έγκριση του συλλόγου.

Και εν τέλει και ενώ ο σύλλογός μας πρωταγωνιστεί στο ιδιαίτερα απαιτητικό πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΣΚΑΝΑ αποφάσισε μονομερώς να σταματήσει να συμμετέχει στις δραστηριότητές της, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά.

Είναι προφανές ότι η Ακαδημία Μπάσκετ Ελευσίνας απαιτεί τη δημόσια συγγνώμη του «αθλητή» και επιφυλάσσεται για κάθε ενέργεια η οποία θα διασφαλίσει το κύρος της.

Ωστόσο θα συμφωνήσουμε με τον εν λόγω «αθλητή»: Πράγματι αυτές οι συμπεριφορές πάνε πίσω το άθλημα».