1. Νίκος Γεωργούλης (323 πόντους, 19 πόντους ανά αγώνα) ΗΛΕΚΤΡΟΥΠΟΛΗ (22 χρονών, 1.86 ύψος)

Ο Νίκος Γεωργούλης είναι σίγουρα ο παίκτης της σεζόν έως τώρα. Η Ηλεκτρούπολη του τα πάει πολύ καλύτερα του αναμενομένου και “φλερτάρει” με τα play-off. Ακόμα μία εκτός έδρας νίκη για το συγκρότημα του κόουτς Παπασπυριδάκου με θύμα αυτή τη φορά τους Τράχωνες. Ο ηγέτης των φιλοξενούμενων σκότωσε τους αντιπάλους με τρίποντα- “μαχαιριές” στα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Με τους 25 πόντους του ο Γεωργούλης απομακρύνθηκε αρκετά από τους διώκτες του στην λίστα των τοπ σκόρερ.

2. Παντελής Σέττος (285 πόντους, 16.8 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (33 χρονών, 1.80 ύψος)

Ο Σέττος ανέβηκε στην δεύτερη θέση της λίστας καθώς στην ισοβαθμία πόντων με τον Ρήγα Παπαργυρόπουλο εκείνος έχει σκοράρει 45 φορές πίσω από τα 6.75 (τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην κατηγορία). Στην προσωπική τους “μάχη” ο άλλοτε ιστορικός αρχηγών των ανόδων της Κύμης μπορεί να βγήκε νικητής “πιάνοντας” τον πολύπειρο σέντερ του Πορφύρα στους 285 πόντους αλλά ο Πόλις διασύρθηκε στον Πειραιά με 96-44. Μία εβδομάδα μετά τους 49 πόντους που είχε βάλει στην Ευρυάλη, ο Σέττος σκόραρε 13 πόντους αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο (ήττα).

3. Ρήγας Παπαργυρόπουλος (285 πόντους, 17 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (33 χρονών, 2.02 ύψος)

Ο Πορφύρας δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στον Πόλις στο “Παναγιώτης Σαλπέας” τον οποίον διέσυρε με 52 πόντους διαφορά (96-44). Ο κόουτς Λειβάδης άνοιξε πάρα πολύ το rotation χρησιμοποιώντας για πολύ μάλιστα ώρα παίκτες που δεν είναι στα βασικά του πλάνα. Αυτοί που “τραβάνε το κουπί” ξεκουράστηκαν ενόψει της δύσκολης συνέχειας των Πειραιωτών που μην ξεχνάμε έχουν ως στόχο την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο πρώην σέντερ του Εσπέρου Λαμίας δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ ώρα, μένοντας πολύ χαμηλά (4 πόντους) και έτσι έπεσε μία θέση στην λίστα.

4. Γιώργος Κατσούρης (267 πόντους, 15.7 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.94 ύψος)

Ο ηγέτης της Ελευθερίας, πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση κόντρα στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου. Η ομάδα του κόουτς Σίμου στηρίχθηκε πολύ στην αμυντική της λειτουργία και την βγήκε κρατώντας τον Αστέρα στους 49 πόντους. Αυτό δεν εμπόδισε τον πρώην παίκτη της Δραπετσώνας και του Εσπέρου Καλλιθέας να σημειώσει 13 πόντους και να διατηρηθεί στην τέταρτη θέση της λίστας παράλληλα με ακόμα ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα για την ομάδα του.

5. Θέμης Φωτόπουλος (266 πόντους, 15.6 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΡΦΥΡΑΣ (40 χρονών, 1.93 ύψος)

Κοντά στους μέσους όρους του ο Mr. Eskana στην ευρεία νίκη του Πορφύρα επί του Πόλις Καλλιθέας. Ο κόουτς Λειβάδης δεν χρειάστηκε να τον χρησιμοποιήσει πολύ καθώς το παιχνίδι… τέλειωσε πολύ γρήγορα. Παρόλα αυτά το μυαλό των Πειραιωτών μέσα στο γήπεδο, πρόλαβε να πετύχει 14 πόντους και να παραμείνει στην πέμπτη θέση μία… ανάσα πίσω από τον Γιώργο Κατσούρη.

6. Γιάννης Γιαμπάνης (254 πόντους, 14.9 πόντους ανά αγώνα) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ (30 χρονών, 1.92 ύψος)

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο Γιάννης Γιαμπάνης μπορεί να έμεινε χαμηλά παραγωγικά στην εύκολη εντός έδρας νίκη της Ελευθερίας Μοσχάτου κόντρα στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου (6 πόντους) αλλά η συνεισφορά του σε άλλους τομείς του παιχνιδιού τον κατέστησαν υπερπολύτιμο ακόμα και στην κακή του βραδιά. Ο θηριώδης σέντερ της ομάδας του κ.Σίμου έπαιξε καλή άμυνα και έκανε όλες τις δουλειές που δεν απεικονίζονται στην στατιστική.

7. Γιώργος Τσίλαγας (249 πόντους, 14.6 πόντους ανά αγώνα) ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (23 χρονών, 1.92 ύψος)

Για ακόμα ένα παιχνίδι η Δάφνη έφτασε κοντά στο να “σπάσει” το αρνητικό της σερί αλλά πάλι στο φινάλε δεν τα κατάφερε. Αυτή την φορά “θύτης” η Δραπετσώνα. Ο all-around περιφερειακός της ομάδας του κόουτς Αλεξανδρόπουλου σκόραρε 11 πόντους χωρίς πάντως να πάρει πολλές προσπάθειες σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η ομάδα του Αγίου Δημήτριου συμπληρώνει έναν γύρο χωρίς νίκη την Δευτέρα κόντρα στην Ηλεκτρούπολη και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό άπαντες με πρωτοστάτη τον αρχηγό Γιώργο Τσίλαγα έχουν συσπειρωθεί έτσι ώστε να μην συμβεί αυτό.

8. Μάριος Βαθρακοκοίλης (238 πόντους, 14 πόντους ανά αγώνα) ΕΥΡΥΑΛΗ (30 χρονών, 1.85 ύψος)

Παρθενική εμφάνιση στην λίστα για τον Μάριο Βαθρακοκοίλη. Μάλιστα με τους 32 πόντους που σκόραρε ο περιφερειακός της ομάδας του κόουτς Σιγλέτου όχι μόνο μπήκε στην λίστα αλλά ανέβηκε με την πρώτη στο νούμερο οκτώ! Ναι καλά ακούσατε, 32 πόντους με πέντε τρίποντα, ο Βαθρακοκοίλης ήταν ο βασικός λόγος που η Ευρυάλη κέρδισε τα Ταταύλα κάνοντας σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο που είχαν σχεδιάσει οι φιλοξενούμενοι του κόουτς Φαρμάκη. Καλή μακροημέρευση λοιπόν!

9. Αλέξανδρος Αρκουμάνης (232 πόντους, 13.6 πόντους ανά αγώνα) ΠΟΛΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (30 χρονών, 1.91 ύψος)

Στην τραγική εικόνα που παρουσίασε ο Πόλις στον Πειραιά, ο Αλέξανδρος Αρκουμάνης δεν μπόρεσε να “διασωθεί” από το ναυάγιο των Καλλιθεωτών. Ο 30χρόνος γκάρντ της ομάδας του κόουτς Θάνου πέτυχε μόλις έξι π[όντους αλλά διατηρήθηκε στην λίστα καθώς είχε δημιουργήσει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας που πλέον βέβαια δεν υπάρχει.

10. Μάνος Αντωνούσος (232 πόντους, 13.6 πόντους ανά αγώνα) ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ (22 χρονών, 1.82 ύψος)

Έπαιζε ο πρώτος και αήττητος με τον τελευταίο. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο για την ομάδα του κόουτς Τσιτσόπουλου. Ο εκ Σάμου ορμώμενος μικρόσωμος γκάρντ ήταν καλός για μία ακόμα φορά στην επίθεση. Σκόραρε 16 πόντους και βέβαια ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ικάρου Νέας Σμύρνης που οδεύει ολοταχώς για την Β’ ΕΣΚΑΝΑ Ανδρών.